Prăjitura Albă ca Zăpada. Un desert gustos și răcoros

Prăjitura Albă ca Zăpada. Un desert gustos și răcoros
Rețetă pentru prăjitura Albă ca Zăpada

Cum să prepari una din cele mai iubite și delicioase prăjituri din copilărie? Iată cea mai bună rețetă pentru Albă ca Zăpada! Extrem de răcoroasă și simplă pentru cei cu puțină îndemânare și răbdare.

Rețetă pentru Albă ca Zăpada

Prăjitura Albă ca Zăpada este una din cele pe care copiii generației trecute le-au adorat! Chiar și veșnicul padișpan cu vișine nu mai era așa încântător lângă o bucată din Albă ca Zăpada.

Desigur, este o prăjitură mai pretențioasă, are nevoie de mult timp de răcire și răbdare în timpul preparării, dar rezultatul este delicios și spectaculos. Timpul de preparare este de 60 de minute, timpul de gătire de 20 de minute, iar răcirea ei e de minimum 1 oră și 20 de minute.

Rețetă pentru prăjitura Albă ca Zăpada
Rețetă pentru prăjitura Albă ca Zăpada

Mod de preparare

Întinde foile pe tavă și coacele pe tava de cuptor așezată cu susul în jos preț de 5-8 minute fiecare. Fierbe laptele pentru a face crema, iar între timp bate ouăle spumă cu zahărul. Când laptele e cald, toarnă crema de ou cu zahăr câte puțin și amestecă, ulterior pune amidonul. Reduce focul și amestecă necontenit până când crema devine mai groasă. Ia de pe focamestecul  și pune untul la temperatura camerei, amestecă atent și la final pune sucul strecurat al celor două lămâni. Așează foile unele peste altele cu cremă între ele, iar pentru glazură poți să folosești albuș cu zahăr și suc de lămâie. Unele gospodine rămân la rețeta standard cu cocos, în timp ce altele ncearcă fel și fel de combinații care pot avea în compoziție de la diverse nuci la fructe confiate sau chiar și o altă abordare a cremei de mai sus.

Ingrediente

3 lingurite zahar
1 ou
350 g faina
Pentru crema:
600 ml lapte
2 oua
200 g unt
2 lamâi
3 linguri amidon
200 g zahar pudra
Pentru glasat:
175 g zahar pudra
1/2 lingurita zeama de lamâie
2 ml colorant galben
1 lingurita amoniac
4 linguri lapte
Pentru foi:
2 albusuri

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI