Cea mai bună brânză pentru pizza. Ce s-a descoperit în ultimul studiu, așa iese delicioasă

Cea mai bună brânză pentru pizza. Ce s-a descoperit în ultimul studiu, așa iese delicioasă
Care este cea mai bună brânză pentru pizza. Cum să alegi ingredientele din care gătești acest preparat culinar.

Pentru ca o pizza să iasă perfect, trebuie avute în vedere mai multe aspecte. Aluatul trebuie neapărat să fie lăsat să crească înainte de a fi manipulat, pentru a asigura grosimea dorită a blatului. Sosul de roșii este și el important în prepararea de pizza. Deși mulți ignoră importanța ei, brânza joacă un rol fundamental în aroma preparatului culinar garnisit. Află în rândurile de mai jos care este cea mai bună brânză pentru pizza.

De ce este important să nu folosești această brânză la pizza

Cel mai bun tip de brânză pentru pizza. Un nou studiu arată care este cea mai bună brânză ce ar trebui folosită la prepararea de pizza. Oamenii de știință de la Universitatea Auckland din Noua Zeelandă au analizat îndeaproape modul în care rumenesc anumite ingrediente folosite în cazul mai multor rețete de pizza.

Cercetătorii au concluzionat că tipurile de brânză cheddar, colby, edam, emmental, gruyere și provolone nu sunt cele mai bune alegeri pentru pizza. Primele trei feluri de brânză nu sunt suficient de elastice pentru a forma bule mari deasupra blatului de aluat.

Cât despre brânza tip gruyere și provolone, oamenii de știință au concluzionat că sunt mult prea uleioase. Acest aspect este foarte important în gătirea preparatului culinar. Uleiul împiedică aluatul să absoarbă sosul de roșii sau sosul de pizza. Nici umezeala și nici lichidul eliberat de ingredientele pe care le folosim la pizza nu sunt absorbite de aluat, din cauza uleiului.

Din cauza cantității prea mari de ulei, aluatul de pizza va avea nevoie de o perioadă mai îndelungată de coacere. În același timp, blatul nu va mai ieși la fel de pufos și aromat, potrivit concluziilor specialiștilor.

Care este cea mai bună brânză pentru pizza, potrivit studiilor

Mozzarella se pare, însă, că este un tip de brânză special. Cercetătorii de la Universitatea Auckland din Noua Zeelandă spun că mozzarella este cea mai potrivită brânză pentru pizza. Ea asigură suficientă umiditate pentru aluat, dar are și un nivel de elasticitate potrivit pentru a se întinde. Cantitatea de ulei pe care o prezintă nu este nici prea puțină, dar nici prea mare.

În ceea ce privește restul ingredientelor folosite la prepararea de pizza, trebuie precizat că este foarte importantă ordinea în care sunt folosite. De exemplu, sarea trebuie adăugată la final, înainte de a băga aluatul de pizza la cuptor.

Citește și: Cea mai sănătoasă pizza pe care o poți mânca. Experții au decis: „N-a făcut rău, niciodată, nimănui!”

Este crucial să lăsăm aluatul de pizza să se odihnească până la cinci minute, înainte de a-l introduce la copt. În acest fel vom asigura creșterea elasticității, a flexibilității, dar și a rezistenței aluatului de pizza.