Cele mai bune tipuri de brânză pentru pizza. Amestecul pe care îl folosesc bucătarii de top din Italia

Cele mai bune tipuri de brânză pentru pizza. Amestecul pe care îl folosesc bucătarii de top din Italia
Cele mai bune tipuri de branza pentru pizza. Amestecul pe care il folosesc bucatarii de top din Italia

Cele mai bune tipuri de brânză pentru pizza. Tu știi care sunt? Fie că vorbim de mozzarella, gouda, roquefort sau parmezan, brânza este un ingredient esențial în prepararea celebrei pizza. Pentru ca rețeta să iasă perfect, este important să alegi tipul potrivit de brânză. Iată care sunt cele mai bune ingrediente, atunci când vrei să obții cea mai bună aromă și textura potrivită.

Care sunt cele mai bune tipuri de brânză pentru pizza

Când ingredientele ideale din pizza sunt combinate, se recomandă ca acestea să contrasteze ca textură și aromă. De exemplu, dacă vrei să încorporezi brânzeturi tari pentru pizza, sfatul specialiștilor este să o mărunțești și să o combini cu branzeturi moi, în doza mai mare.

Amestecarea texturilor între brânzeturile de pizza și restul ingredientelor este de obicei foarte plăcută pentru gust, deși este esențial să o faci cu mult bun gust.

Mozzarella

În rețetele de pizza, marii chefi bucătari folosesc, de obicei, mozzarella pentru a obține un gust desăvârșit. Cu toate acestea, trebuie să fii atent la faptul că pizza făcută cu mozzarella lasă mult ulei în timpul gătirii.

Este firesc ca toate brânzeturile să elibereze o parte din grăsime atunci când sunt supuse la temperaturi ridicate și, în cazul unei rețete de pizza, acest lucru va influența aroma finală, aspectul și gustul.

Dacă se adaugă brânză mozzarella de foarte bună calitate, cu siguranță vei obține o pizza gustoasă, atractivă din punct de vedere estetic, cu o textură plăcută la gust.

Cele mai bune tipuri de brânză pentru pizza. Parmezan

Parmezanul este ușor iute și intens aromat și asta o face una dintre cele mai delicioase brânzeturi pentru pizza. Poate fi adăugată de una singură sau combinată cu mozzarella sau altă brânză moale, pentru a-i reduce din intensitate.

Parmezanul trebuie ras, atunci când este încorporat în blat, pentru ca brânza să se topească unifor. În plus, astfel se obține o crustă aurie uniformă pe întreaga suprafață a plăcintei.

Dacă o asezonezi cu busuioc, ciuperci sau roșii proaspete, pizza va fi un real succes. Mozzarella poate fi adăugată rasă sau tăiată în bucăți fine.

Gouda

Dacă te-ai săturat de mozzarella și parmezan, brânza gouda este o opțiune excelentă pentru a crea o rețetă cu mult caracter. De asemenea, gouda este o alternativă destul de ieftină.

Această brânză de pizza se topește ușor și are o aromă îmbietoare, ce se potrivește perfect cu rețeta tipică de pizza italiană. Gouda poate fi folosită și în variantă afumată, având un gust unic și greu de uitat.

Roquefort

Printre cele mai bune tipuri de brânză pentru pizza se regăsește, firește, brânza Roquefort. Dacă vrei să gătești o plăcintă care să-i placă și celui mai pretențios dintre clienți, atunci chefii bucătari îți recomandă să încorporezi brânză roquefort în aluatul de pizza.

Cu toate ingredientele pe care vrei să le adăugați, aroma și textura acestor brânzeturi rafinate vor ieși mereu în evidență, iar papilele gustative ale clienților vor fi satisfăcute pe deplin.

În general, brânza Roquefortse mărunțește și se pune în aluat împreună cu o cantitate mai mare de mozzarella sau alte brânzeturi moi sau semi-moi.

Brânza Roquefort are un gust aparte, sărat și intens. O rețetă genială pe care o poți prepara este pizza cu rucola și brânză Roquefort, clasică printre italieni.

Urmăriți Playtech.ro și pe