21 mart. 2019 | 12:17

Cea mai absurdă amendă. Pentru ce a fost sancționat un șofer

Știri generale
Cea mai absurdă amendă. Pentru ce a fost sancționat un șofer

Un șofer din Odobești, județul Vrancea a primit o amendă ridicolă, pentru că a murdărit carosabilul cu noroiul de pe șosea.

Șoferul a fost amendat de polițiștii locali pentru simplu fapt că „a fost depistat pe strada Mărășești cu pneurile murdare de noroi, împrăștiindul  pe asfalt”, potrivit unui comunicat al poliției. Pe lângă, greşeala flagrantă de gramatică, bărbatul nu a primit sancţiunea pe loc, aşa cum ar fi fost normal, ci după două săptămâni de la trecerea acestuia prin Focşani. Acesta a primit acasă, prin poştă, o înştiinţare să se prezinte la Poliţia Locală să i se aducă la cunoştinţă ce contravenţie a săvârşit.

„După ce am citit adresa primită, am suferit un atac de panică, deoarece, pur şi simplu nu ştiam despre ce este vorba, despre ce fapta contravenţională se face vorbire că am săvârşit la data de 03.02.2019, nefiind oprit în acea zi de niciun organ de poliţie, locală sau de municipiu, ştiind doar că, în acea zi fusesem la cumpărături. Sunt o persoană care conduce prudent, port întotdeauna centura de siguranţă şi nu depăşesc limita legală de viteză”, a declarat bărbatul.

Cât îl costă pe șofer cea mai ridicolă amendă

Şoferul a contestat în instanţă amenda, în valoare de 1.000 de lei, sub motivul că nu e vina lui că în oraş străzile sunt distruse. Însă, poliţistul local care a întocmit procesul verbal a declarat că „amenda are legătură cu articolul cinci din Hotărârea de Consiliu Local Nr. 25/2017, care spune că nu are voie să intre pe străzi, cu autovehicule proprietate personală, cu pneuri murdare.”

Bărbatul a contestat amenda în instanță și speră să i se facă dreptate. „Fapta mea nu a produs nici o urmare periculoasă. Eu nu am mai fost niciodată sancţionat pentru astfel de evenimente. Nici eu, nici alt şofer care circulă în interiorul oraşului nu avem obligaţia de a deţine în maşină recipiente cu apă, pentru a le spăla ori de câte ori se murdăresc cauciucurile din cauza infrastructurii deficitare”, a declarat șoferul amendat.

Parteneri
Ireal! Ce face Kate Middleton noaptea pe întuneric. Prințul William a rămas șocat
Redactia.ro
Nedreapta istorie a vilei de pe Docenților nr.7, dăruită din iubire unei celebre actrițe de o frumusețe copleșitoare
Click.ro
Rusia amenință că va ataca Polonia dacă NATO aduce arme nucleare pe teritoriul acesteia
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Imagini din apartamentul în care locuiesc Mircea Badea și Carmen Brumă. Cum au amenajat / FOTO
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
INTERDICŢIE pe întreg teritoriul României. E deja în vigoare. Gestul banal de Paște
Capital.ro
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște 2024. Lista liberelor
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
MODIFICARE în CODUL MUNCII! Se adaugă VECHIME la PENSIE
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro