Focuri de armă la granița României: cine era tânărul oprit de poliție

Focuri de armă la granița României: cine era tânărul oprit de poliție
Sursă foto: Poliția de Frontieră

Un tânăr din Afganistan a fost oprit cu focuri de armă de polițiștii de Frontieră din Oravița, județul Caraș-Severin. Acesta a încercat să intre ilegal în România și le-a declarat oamenilor legii că intenționa să ajungă într-un stat din Vestul Europei.

Problemele din Orientul Mijlociu au în contiunare ecou în Europa. Crizele economice și politice, la care se adaugă în unele regiuni războaie civile, i-au determinat pe mulți să lase totul în urmă și să fugă spre Vest în căutarea unui refugiu. În ultimii ani, tot mai mulți migranți au fost prinși în timp ce încercau să intre ilegal în România.

În majoritatea situațiilor de acest gen, persoanele prinse de autorități au declarat că vor să ajungă în statele din Vestul Europei pentru a cere statutul de refugiat. Este și cazul unui adolescent de 15 ani, care a încercat să intre ilegal în România, pe jos, fiind depistat de polițiștii de Frontieră.

Tânărul s-a oprit abia când polițiștii de Frontieră au tras mai multe focuri de armă

„Poliţiştii de frontieră au somat verbal persoana în cauză, dar având în vedere faptul ca aceasta nu s-a supus somaţiei prin voce, au fost trase focuri de avertisment în plan vertical. Persoana respectivă a fost condusă la sediul Poliţiei de Frontieră, pentru cercetări”, se arată într-un comunicat emis de Poliția de Frontieră.

După efectuarea cercetărilor, polițiștii de Frontieră au stabilit că tânărul are 15 ani și este din Afganistan. El a încercat să treacă pe jos în România, pe câmp, cu intenția de a ajunge într-un stat din Uniunea Europeană în care să poată fi primit ca refugiat.

În cauză a fost deschis un dosar penal pentru trecerea frauduloasă a frontierei de stat, iar autoritățile din Serbia au fost anunțate pentru a cerceta în comun cazul și a pune în aplicare acordul de readmisie.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI