Milano. Clipe de groază pentru 51 de elevi care erau transportați cu un autobuz școlar și care au fost sechestrați de șoferul care a și incendiat vehiculul.
Întreaga scenă s-a petrecut lângă Milano, în Italia. În autobuz se aflau două clase de adolescenți și însoțitorii lor adulți. Cu toții ar fi trebuit să ajungă la o școală din Milano.
Numai că șoferul a schimbat direcția și au urmat 40 de minute șocante pentru cei mici. În momentul în care șoferul nervos a scos un cuțit, un băiat și-a sunat părinții, care au alertat poliția.
Echipajele de intervenție au încercat să oprească autobuzul dar șoferul nu a încetinit și a intrat în mașinile de poliție.
Șoferul apucase să stropească autobuzul cu benzină, dar poliția a reușit să elibereze pasagerii înainte de incendierea vehicului.
Potrivit BBC, niciun minor nu a suferit răni grave. Totuși, 14 dintre ei au inhalat fum și au avut nevoie de îngrijiri medicale.
Șoferul, un bărbat în vârstă de 47 de ani din Senegal, care avea cetățenia italiană, a fost arestat pentru atacul comis asupra copiilor. „Nimeni nu va supraviețui”, îi amenința șoferul pe elevii din autobuz.
„A fost un miracol, ar fi putut fi un masacru”, a declarat procurorul șef de la Milano, Francesco Greco.
Un profesor care s-a aflat la bordul autobuzului a declarat că suspectul ar fi fost supărat de politica Italiei în privința migranților. Potrivit poliției, martorii au spus că omul a strigat „să fie oprite decesele în Marea Mediterană”.
Procurorii iau în calcul mai multe motive pentru atacul comis de șoferul autobuzului școlar, inclusiv terorismul.
Ministrul de interne, Matteo Salvini, s-a declarat indignat și a declarat presei că bărbatul avea cazier judiciar. Patridul din care face parte Salvini, Mișcarea Cinci Stele, duce o politică puternică anti-imigrație.
Situată la frontiera migranților care traversează Marea Mediterană spre Europa, Italia a încercat să închidă porturile pentru ambaracțiunile clandestine. Iar numărul celor care își găsesc sfîrșitul pe mare sporește săptămânal.
Autoritățile italiene se văd nevoite să intervină în mod repetat. Marți, aproximativ 50 de persoane au fost salvate de o barcă de pe coasta Libiei și au fost transportate spre insula Lampedusa.
Pe de altă parte, din septembrie legislația italiană permite deportarea migranților și retragerea cetățeniei în cazul persoanelor care comit infracțini grave.
La începutul lunii martie, aproximativ 200.000 de persoane au participat la un marș antirasism în Milano.