A pus bicarbonat de sodiu pe oală, ce s-a întâmplat după doar câteva minute

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu într-o oală? O femeie a făcut experimentul

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu într-o oală? O femeie a făcut experimentul acesta, iar mai apoi a rămas uimită după ce a văzut la câteva minute. Cum te ajută asta?

A pus bicarbonat de sodiul într-o oală. Ce s-a întâmplat?

Mulți dintre români au început să se folosească din ce în ce mai mult de ingredientul care se află în casele tuturor – bicarbonatul de sodiu. Acesta este o variantă rapidă când vine vorba de pete, scoaterea grăsimii de pe faianță sau curățarea anumitor suprafețe din locuință datorită texturii sale ușor abrazive. Trebuie doar să-l amesteci cu oțet, pastă de dinți sau cel mai simplu cu apă și să pui soluția peste locul dorit.

Așteaptă câteva minute, freacă totul cu o lavetă și apoi curăță cu apă. Dacă pui pe foc o oală cu apă, iar în ea pui câteva linguri de bicarbonat, vei observa cum petele de rugină, grăsime sau acelea făcute în timp se vor duce. Dacă vezi că unele din oalele sau tigăile tale s-au uzat, iar urmele se văd serios pe ele, nu trebuie să le arunci, ci să le îngrijești. Dacă procedezi exact așa cum am precizat mai sus, scapi ieftin pentru că nu trebuie să mai achiziționezi altele și nici nu-ți arunci banii nici pe diferite soluții de pe piață.

Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu într-o oală? Te ajută foarte mult să nu mai cheltui banii pe alt set de oale/tigăi
Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu într-o oală? Te ajută foarte mult să nu mai cheltui banii pe alt set de oale/tigăi. Ce trebuie să faci?

La ce îl mai poți folosi?

  • Curățarea cuptorului. Fă o pastă din bicarbonat amestecat cu puțină apă și presară un strat subțire pe toată suprafața. Ulterior, pulverizează niște oțet alb. Lasă să acționeze, iar apoi îndepărtează tot cu o lavetă.
  • Curăță inoxul. Dacă vrei să dai o altă culoare oalelor tale, foloseștește de amestec de bicarbonat de sodiu cu puțină apă caldă.
  • În baie. Presară 3-4 linguri de bicarbonat de sodiu pe vasul de toaletă și lasă-l să acționeze 15 minute.
  • Îndepărtează petele de transpirație de pe haine. Pune o linguriță de bicarbonat de sodiu pentru a spori eficiența detergentului de rufe.
  • Scapă de mirosul neplăcut din încălțăminte. Presară puțin bicarbonat de sodiu și lăsă peste noapte să acționeze. Dimineață, mirosul va dispărea ca prin minune.
  • Spală fructele și legumele. Astfel, vei elimina pesticidele cu care ar putea fi stropite.
  • Pentru volum al părului. Adaugă puțin bicarbonat de sodiu în șampon și vei obține un volum (Sursa: radiofxnet.ro)
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI