Ce văd pisicile când se uită la TV, de fapt. Sigur nu știai asta

Ce văd pisicile când se uită la TV, de fapt. Sigur nu știai asta
Ce văd pisicile când se uită la TV, de fapt

Ce văd pisicile când se uită la TV, de fapt. Pisicile sunt mereu atrase de TV și pot fi surprinse chiar când stau lângă stăpân, de parcă chiar ar urmări un program anume. Mulți se întreabă dacă aceste feline chiar înțeleg ce anume văd în fața ochilor sau sunt doar atrase de lumina ecranului, iar specialiștii au dat verdictul.

Ce văd pisicile când se uită la TV, de fapt

Obiceiurile felinelor ținute în apartament sunt diverse și uneori ciudate, multe dintre ele rămânând un mister. Printre gesturile greu de descifrat sunt și momentele în care felinele vin pe canapea și încep să se uite la televizor, de parcă ar înțelege la perfecție ce se întâmplă.

Specialiștii sunt de părere că, într-adevăr, pisicile ar înțelege ceva atunci când se uită la TV, dar nu chiar ceea ce stăpânii lor văd. Iar motivul pentru care aceste animale sunt atât de atrase de micile ecrane nu ar fi chiar cel la care se așteaptă stăpânii, ci cu totul altul.

Mai întâi, trebuie precizat că pisicile nu au abilitatea de a vedea toate culorile. Receptorii lor vizuali sunt numai pentru nuanțele de verde și de albastru. Ele au abilitatea să vadă și atunci când lumina este foarte slabă, motiv pentru care nu pot înțelege foarte bine conturul personajelor sau obiectelor de pe ecran.

Spre deosebire de oameni, pisicile pot percepe mai multe imagini pe secundă, iar ca urmare, momentele de la televizor vor fi percepute de pisici mult mai lent decât pentru stăpânii lor.

În plus, felinele își pierd mult mai rapid atenție și au capacitatea de a vedea doar 6% din ce se proiectează pe ecran. În plus, pisicile au un auz mai fin decât oamenii, iar ca urmare, de multe ori vor fi atrase de sunetele filmelor și mai puțin de imaginile lor.

Lucruri neștiute despre pisici

  • În ceea ce privește dezvoltarea, primul an de viață al unei pisici este egal cu primii 15 ani ai unei vieți umane. După al doilea an, o pisică are 25 de ani în ani umani. Și după aceea, fiecare an din viața unei pisici este egal cu aproximativ 7 ani umani.
  • Pisicile își pot roti urechile la 180 de grade.
  • Auzul unei pisici obișnuite este de cel puțin cinci ori mai intens decât cel al unui om.
  • În cea mai mare rasă de pisici, masculul mediu cântărește aproximativ 20 de kilograme.
  • Pisicile domestice petrec aproximativ 70% din zi dormind. Și 15 la sută din zi o petrec în îngrijire.
  • O pisică nu poate vedea direct sub nas.
  • Majoritatea pisicilor nu au gene.
  • Pisicile au cinci degete pe fiecare laba din față, dar doar patru pe cele din spate. Nu este neobișnuit, totuși, ca pisicile să aibă degete suplimentare. Pisica cu cele mai multe degete avea 32—opt pe fiecare labă.
  • Unii cred că dacă visezi la o pisică albă, te paște norocul.
  • Mieunatul nu este un limbaj înnăscut al pisicilor, ele l-au dezvoltat pentru a comunica cu oamenii!