De ce „ciripesc” pisicile, de fapt. O fac mereu când văd păsări și am aflat care e motivul VIDEO

De ce „ciripesc” pisicile, de fapt. O fac mereu când văd păsări și am aflat care e motivul VIDEO
De ce ciripesc pisicile, de fapt. O fac mereu cand vad pasari si am aflat care e motivul

Deși pare ciudat, pisicile scot anumite sunete atunci când văd păsările pe balcon, în curte sau prin parc. Te-ai întrebat vreodată de ce pare că și ele „ciripesc”? Sunetele bizare pe care felinele le scot în momentul în care văd o pasăre au o anumită semnificație. Nu imită celelalte animale.

Ce sunete scot pisicile atunci când văd păsări

Te-ai gândit vreodată de ce pisica ta începe să scoată sunete ciudate, asemănătoare unui ciripit, atunci când vede păsări sau mici rozătoare? Deși unii cred că felinele fac acest lucru pentru a imita interlocutorii necuvântători, ei bine, explicația ar fi cu totul alta.

Potrivit specialiștilor, zgomotul pe care pisicile îl fac atunci când zăresc o înaripată este asociat cu natura lor de animal prădător. Mai exact, felina simte frustrare, știind că nu poate prinde pasărea în zbor.

Pisicile le consideră pradă naturală pe părăsi și rozătoare, acesta fiind motivul pentru care scot sunetele „de luptă” asemănătoare ciripitului atunci când se pregătesc de atac.

Aceste zgomote ar exprima echivalentul sentimentelor de frustrare, iritate și enervare ale oamenilor, atunci când nu reușesc să ducă la bun sfârșit un anumit lucru.

O altă teorie susține că felinele scot aceste sunete pentru a atrage prada în plasă. Cercetătorii sunt de părere că aceste zgomote ale pisicilor sunt menite să înșele prada.

De ce mănâncă pisicile iarbă

Comportamentul animalului tău de companie trebuie observat cu atenție, spun specialiștii. Obiceiurile culinare ale animalelor tale de companie sunt vitale pentru buna funcționare a organismului lor, de aceea, atunci când obsevi că pisica sau câinele tău mănâncă iarbă, de exemplu, trebuie să știi ce semnifică acest lucru.

Pisica ta mănâncă iarbă pe balcon, în curte sau prin fața blocului? Acest lucru poate însemna un singur lucru. Felina are deranjamente la stomac, iar iarba ajută la digestie. Felinele au lipsă de acid folic în stomac, motiv pentru care iarba reprezintă și o sursă de vitamine pentru ele.

Cu toate acestea, este normal ca pisica să regurgiteze iarba, imediat ce o înghite, deoarece în stomacul felinei nu există suficiente enzime pentru a digera iarba, însă procesul de eliminare a ierbii constă, de fapt, în curăţarea stomacului de fire de păr, oase, paraziţi, ba chiar şi pene.

Celuloza din iarbă este motivul regurgitării, însă, iarba funcționează sub forma unei „tablete” anti-aciditate, fiind un supliment de vitamine pentru un stomac deranjat.