Ce va face Donald Trump în ziua comemorării atacurilor de la 11 septembrie: ‘Rușinos’

Ce va face Donald Trump în ziua comemorării atacurilor de la 11 septembrie: ‘Rușinos’
Comemorarea a 20 de ani de la atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001

Peste două zile America va comemora dezastrul în urma atacurilor teroriste din 11 septembrie 2001. Bilanțul acelor zile devastatoare a rămas viu în memoria colectivă, la 20 de ani de la tragedie. Actualul președinte, Joe Biden va participa la evenimentele comemorative, pe când fostul preșdinte, Donald Trump, ca de obicei, șochează.

Comemorarea a 20 de ani de la atentatele teroriste de la 11 septembrie 2001

Acum 20 de ani în această săptămână, a avut loc una dintre cele mai întunecate zile din istoria americană. Pe 11 septembrie 2001 aveau loc cele mai dure atacuri teroriste pe tărâm american.

Atunci celebrele turnuri gemene de la World Trade Center aveau să se prăbușească, după ce două avioane deturnate de teroriști intrau în ele. Aproape 3.000 de americani au fost uciși în acea zi, în timp ce alte mii au suferit răni. Oamenii din toată țara s-au confruntat atunci cu o nouă realitate traumatică și înfricoșătoare.

Aniversarea din 11 septembrie 2001 va avea loc sâmbătă. Ziua va fi marcată cu ceremonii, lecturi și reflecții pentru a onora pe cei care s-au pierdut în atac. Joe Biden, actualul președinte american, va participa la evenimentele comemorative din aceste zile, după cum anunțau oficiali de la Casa Albă.

Donald Trump, șochează din nou. Nu va participa la comemorări

Despre Donald Trump se poate spune orice, dar a profitat întotdeauna de ocazii pentru a ieși în evidență. De exemplu, în dimineața zilei de 11 septembrie, după ce World Trade Center s-a prăbușit, el a observat sobru, și incorect, desigur, că Trump Tower ar fi cea mai înaltă clădire din New York.

Douăzeci de ani mai târziu, pe măsură ce orașul marchează aniversarea celei mai proaste zile din istoria sa, Trump va petrece ziua pentru a reflecta și a lua în considerare schimbările importante, sau nu. Conform presei americane, Donald Trump va comenta la TV o luptă cu Evander Holyfield.

Donald Trump, alături de fiul său Don Jr., va oferi comentarii pe marginea meciului de box dintre Holyfield și Vitor Belfort la Hard Rock Hotel & Casino din Hollywood, Florida. Duoul va oferi, de asemenea, comentarii pentru celelalte trei lupte din ziua de sâmbătă. Fostul președinte Donald Trump nu este un novice în lumea boxului. A găzduit multe lupte majore la cazinourile sale în anii 1980 și 90.

„Îmi plac luptătorii mari și luptele grozave. Aștept cu nerăbdare să văd ameciul sâmbăta seara, cât și să-mi împărtășesc gândurile.

Nu vei dori să ratezi acest eveniment special.”, a declarat Donald Trump despre meciurile de box de sâmbătă seara.

Evenimentul va avea loc la un an după ce Trump a marcat aniversarea atacurilor din 11 septembrie. Atunci, cu un moment de reculegere la bordul Air Force One, ulterior Donald Trump ținea și un discurs la Shanksville, pe marginea atacurilor.

Joe Biden va comemora victimele de la atentatele din septembrie

Anul acesta, președintele Biden urmează să marcheze cea de-a 20-a aniversare a atacurilor teroriste cu propria sa vizită la Shanksville. Biden va comemora aici cei 40 de pasageri și echipajul care au murit după deturnarea zborului United Airlines pe care atacatorii plănuiseră să-l prăbușească în Capitolul SUA. Biden și prima doamnă Jill Biden au, de asemenea, programate vizite la memorialele din 11 septembrie la fostul loc al Turnurilor Gemene ale World Trade Center și la Pentagon.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI