Ce avere au Joe şi Jill Biden, de fapt. Cei doi soți americani și-au publicat veniturile

Ce avere au Joe şi Jill Biden, de fapt. Cei doi soți americani și-au publicat veniturile
Ce avere au Joe și Jill Biden?

Ce avere au Joe și Jill Biden? De ce sume se bucură cuplul prezidențial american? Aceștia și-au depus declarația fiscală pe anul trecut. Cât au câștigat în anul 2020 fostul președinte american și soția sa?

Ce avere au Joe și Jill Biden?

Cuplul prezidențial al Americii și-a depus declarația fiscală pe anul trecut. Documentul oficial arată că Joe și Jill Biden au câștigat anul trecut peste 600.000 de dolari. Subliniem faptul că Donald Trump a refuzat să-și prezinte public veniturile. Joe și Jill Biden au reluat tradiția de la Richard Nixon întreruptă de fostul președinte și au făcut publică suma.

Mai mult decât atât, documentele detaliază și sursele de venit și impozitele plătite. Jill este profesoară la o universitate publică, iar ambii au un venit brut de 607.335 de dolari. Aceștia au plătit impozite federale în valoare de 157.414 de dolari – rata de impozitare este de 25.9%. De asemenea, soții au plătit și suma de 28.794 de dolari în impozite statului Delaware, unde sunt domiciliați.

Purtătorul de cuvânt al primei-doamne a anunțat încă de când soțul său s-a bucurat de victoria în cursa pentru Casa Albă că soția acestuia nu va renunța să predea limba engleză, lucru pe care îl face de mai bine de zece ani: „Dr. Biden se concentrează pe formarea echipei sale și pe dezvoltarea priorităților ei în ceea ce privește educația, familiile militarilor și veteranilor și lupta împotriva cancerului.”

Jill Biden a continuat să predea și când partenerul său era vicepreședinte în administrația Obama. „Pentru educatorii din America, aceasta este o zi mare: veți avea pe cineva dintre dintre voi chiar în Casa Albă”, a spus Joe Biden.

Joe Biden, mesaj pentru aliații europeni

„Trebuie să o apărăm. S-o consolidăm. S-o reînnoim. Trebuie să dovedim că modelul nostru nu este o relicvă a istoriei noastre, ci este cel mai bun mod unic de a realiza promisiunea viitorului nostru. Şi dacă lucrăm împreună cu partenerii noştri democraţi, cu forţă şi convingere, ştiu că vom face faţă oricărei provocări şi vom depăşi orice rival.

Parteneriatele noastre au rezistat şi au crescut de-a lungul anilor, deoarece au rădăcini în bogăţia valorilor noastre democratice comune. Nu sunt tranzacţionale. Nu sunt extractive. Ele sunt construite pe o viziune a viitorului în care fiecare voce contează”
Joe Biden (Sursa; debutul discursului la Conferinţa de securitate de la München)

Referindu-se la stadiul actual al democrației, Biden a spus că „în prea multe locuri, inclusiv în Europa şi Statele Unite, avansarea democraţiei este atacată”, cu constatarea că lupta dintre democrației și autoritarism a ajuns într-un moment crucial.