Se apropie Paștele, drept urmare, gospodinele deja au început pregătirile! Nelipsite de pe mesele românilor sunt ouăle roșii. Însă după câteva zile de la fierberea lor, gălbenuşul lor se înverzește. Ce puteți face pentru ca gălbenușul să nu se mai înverzească și să-și păstreze culoarea perfectă!
De Paște, gospodinele obișnuiesc să înroșească ouă! De cele mai multe ori, la câteva zile după ce au fost fierte, gălbenușurile de la ou se înverzesc. Pe marginile gălbenușului apar dungi verzi, iar multe persoane aleg să nu le mai consume și să le arunce.
Dacă gălbenușul se înverzește, înseamnă că ouăle au fost lăsate prea mult timp pe foc sau au fost puse reci în apă mult prea fierbinte. Astfel, cele două straturi ale oului nu mai sunt separate, așa cum ar trebui de obicei, ci se formează o reacție chimică care implică sulfat de fier.
Dacă vi s-a întâmplat să descoperiți un inel verde în jurul gălbenușului atunci când ați tăiat ouăle, bucătarii susțin că ele pot fi mâncate. Totuși, pentru ca acele inel verzui să nu mai apară pe gălbenușul ouălor, nutriționiștii recomandă să răciți rapid ouăle imediat după gătire.
Trece ouăle pe sub un jet de apă rece după ce s-au fiert. Mai poți, de asemenea, să pui ouăle fierte într-un vas plin cu gheață și să le lași 5 minute
După ce ouăle s-au răcit complet este recomandat să le pui la frigider cu coajă până când le veți folosiți. Ouăle fierte pot fi refrigerate până la o săptămână, conform experților.
Vezi și: Ouăle se pun la fiert în apă rece sau caldă? Marea greșeală pe care o fac gospodinele
Specialiștii spun că un ou mai vechi poate, de asemenea, să facă un inel verde în jurul gălbenușului. Aceștia mai spun că trebuie să verificați cu atenție data de expirare a ouălor pe care urmează să le gătești. Culoarea verde din jurul gălbenușului nu va schimba gustul acestuia. Reacția chimică este perfect normală și naturală.
Vezi și: Rețetă deosebită de ouă umplute. De ce să le fierbi pe cele mai apropiate de data de expirare