30 dec. 2021 | 23:16

Ce tendințe de business există pentru anul 2022. Așa poți da lovitura în afaceri

Diverse
Ce tendințe de business există pentru anul 2022. Așa poți da lovitura în afaceri
Care sunt cele mai mari tendințe de business în 2022

În toate sectoarele, organizațiile se confruntă cu transformări rapide. În plus, există schimbări și provocări globale enorme cu care trebuie să se confrunte. Una ar fi schimbările climatice. O altă provocare ar fi schimbarea puterii politice și economice. Lumea afacerilor se schimbă rapid. Iar organizațiile trebuie să învețe să se adapteze în consecință, și să-și adaptaze și business-urile în consecință.

Care sunt cele mai mari tendințe de business în 2022

În afară de COVID, am urmărit cum tehnico-optimismul, de la Metaverse până la NFT-uri, a depășit orice limită. Nenumărați milionari au fost făcuți peste noapte în criptomonede și în arta generată algoritmic, conform celor de la Forbes.

Suntem la final de 2021, și ca un lucru cât se poate de normal și firesc, este momentul bilanțurilor și al evaluărilor. Atât în cadrul companiilor din occident, cât și în cele din România, se preconizează noi tendințe de business pentru anul care vine.

Unele dintre ele au legătură cu mediul, altul cu modul concret în care companiile ar trebui să-și privească afacerile, dar și clienții. Vă prezentăm care ar putea fi următoarele tendințe de business pentru anul 2022. Aceste tendințe de business oferă un instantaneu al modului în care operațiunile de afaceri evoluează pentru a se adapta lumii noastre în schimbare rapidă.

Operațiuni durabile și reziliente, printre primele tendințe de business

Fiecare organizație trebuie să încerce să elimine sau să reducă costurile de mediu ale activității sale. Decarbonizarea lanțului de aprovizionare este un punct de plecare rezonabil, dar întreprinderile cu viziune de viitor privesc dincolo de lanțul de aprovizionare pentru a îmbunătăți sustenabilitatea în toate operațiunile de afaceri.

Și, bineînțeles, durabilitatea este legată de reziliență, deoarece reziliența înseamnă capacitatea de adaptare și de supraviețuire pe termen lung. Este puțin probabil ca orice întreprindere care ignoră sustenabilitatea să se descurce bine în această eră a consumului conștient.

Echilibrul dintre lucrătorii umani și roboții inteligenți

În prezent, dispunem de roboți din ce în ce mai capabili și de sisteme de inteligență artificială (AI) care pot prelua sarcini care înainte erau îndeplinite de oameni.

Nu există nicio îndoială că automatizarea va afecta toate industriile, așa că liderii de afaceri trebuie să își pregătească organizațiile, și oamenii lor, pentru natura schimbătoare a muncii.

Schimbarea rezervei de talente și schimbarea experienței angajaților

Modul în care lucrăm evoluează, cu mai mulți tineri care intră pe piața forței de muncă, mai mulți gig workers și mai mulți lucrători la distanță. În cartea lor „The Human Cloud”, Matthew Mottola și Matthew Coatney susțin că angajarea tradițională cu normă întreagă va fi de domeniul trecutului, pe măsură ce organizațiile vor trece la angajarea de oameni pe bază de contract, iar acești contractori vor lucra de la distanță.

Organizații mai plate și mai agile

În mod tradițional, organizațiile au fost foarte ierarhice și rigide în structurile lor. Dar acest lucru se schimbă, pe măsură ce liderii recunosc necesitatea unor structuri mai plate și mai agile, care să permită afacerii să reorganizeze rapid echipele și să răspundă la schimbări.

Este, de asemenea, în parte, un răspuns la natura schimbătoare a muncii, în special la proliferarea lucrătorilor independenți și la distanță. Aceasta este epoca structurilor organizaționale mai plate, care se aseamănă mai degrabă cu comunitățile flexibile decât cu o structură piramidală de sus în jos.

Un nou trend de business este „Autenticitatea”

Consumatorii de astăzi caută o conexiune mai semnificativă cu mărcile. Iar această nevoie de conectare a dat naștere la autenticitate ca o tendință de afaceri de sine stătătoare.

Autenticitatea ajută la promovarea conexiunilor umane, pentru că ne place să vedem că mărcile, și liderii de afaceri, afișează calități umane importante, cum ar fi onestitatea, fiabilitatea, empatia, compasiunea, umilința și poate chiar puțină vulnerabilitate și teamă.

Afaceri cu scop precis

Legată de autenticitate, această tendință se referă la asigurarea faptului că organizația dvs. există pentru a servi un scop semnificativ, și nu doar pentru a servi profituri acționarilor. Scopul definește motivul pentru care organizația există.

Este important de menționat că un scop puternic are promisiunea de transformare sau de luptă pentru ceva mai bun, fie că este vorba de o lume mai bună, de un mod mai bun de a face ceva sau de orice altceva este important pentru organizația dumneavoastră.

Coopetiție și integrare

Trăim într-o epocă în care aproape orice poate fi realizat prin externalizare. Lumea globală a afacerilor nu a fost niciodată atât de integrată. Și este o treabă bună, pentru că nevoia de a lucra împreună pentru a rezolva provocările cheie ale afacerilor. Ca să nu mai vorbim de cele mai mari provocări ale umanității, care este mare.

Într-adevăr, în viitor, va deveni din ce în ce mai dificil să reușești fără parteneriate cu adevărat strânse cu alte organizații. În practică, acest lucru înseamnă o mai mare integrare a lanțului de aprovizionare, o mai mare integrare și partajare a datelor între organizații și chiar cooperare între concurenți.

Un nou trend de business îl reprezintă noile forme de finanțare

Modalitățile prin care companiile pot genera finanțare se schimbă, de asemenea,ca o tendință de business pentru anul care vine. Au apărut noi platforme și mecanisme pentru a conecta întreprinderile cu investitorii și donatorii, crowdfunding, oferte inițiale de monede (ICO), tokenizare și societăți de achiziție cu scop special (SPAC).

Multe dintre aceste noi metode sunt impulsionate de mișcarea de finanțare descentralizată, în care serviciile financiare, cum ar fi împrumutul și tranzacționarea, au loc într-o rețea peer-to-peer, prin intermediul unei rețele publice descentralizate blockchain.

Concluzie

Pe lângă aceste tendințe, în 2022 vor exista și tendințe tehnologice transformatoare, inclusiv inteligența artificială și digitalizarea tot mai mare, pentru care fiecare companie trebuie să fie pregătită.

PlaySport
Cum s-a făcut remarcată în România fiica lui Corduneanu, interlopul care tocmai a murit! Elisa a câștigat nenumărate medalii
Ego.ro
ȘOC! Dana Budeanu a renunțat la lenjeria intimă, rochia prea scurtă a arătat TOT
Digi24
Liderul interlop Costel Corduneanu a murit în spital, în urma unei operații dificile la inimă
Cancan.ro
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru ispita de la TV, mai tânără cu 24 de ani! SUPER-GALERIE FOTO
GSP.ro
Au rupt perdelele să le transforme în „hamuri și leagăne sexuale”. Acuzații incredibile: „Sunt 500 de poze la dosar”
Stirile PROTV
Patru avioane Typhoon ale Forțelor Regale Britanice ar fi zburat de la baza din România pentru a apăra Israelul de Iran
Romania TV
Gata, e divorţ oficial, cu parafă de la notar! Îşi lasă şi soţul, şi copilaşii!
Capital.ro
Regula obligatorie în orice BLOC din România. Asociația nu are dreptul să refuze asta unui proprietar
EVZ.ro
Călin Donca, milionarul excentric ce și-a pierdut mașinile de lux. Cât valorau „bijuteriile”
Adevarul
A murit procurorul român cu cea mai mare vechime în magistratură. Încă era în activitate
BZI.ro
Cutremur în lumea interlopă! A murit Costel Corduneanu din Iași
Spynews.ro
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Libertatea.ro
Cum a fost scos din țară „un Zamolxe de patrimoniu” pentru o mită de 300 de euro. Frăția româno-maghiară a șpăgilor din Vama Nădlac
Sport.ro
FOTO Tânăra desemnată "cel mai frumos copil din lume", apariție wow în costum de baie. La 23 de ani și-a eclipsat deja tatăl, un celebru fotbalist
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Cine a fost Costel Corduneanu, interlopul care a luptat pentru România la Jocurile Olimpice. Fostul sportiv a murit din cauza unor probleme la inimă
Redactia.ro
Kaka a rupt tăcerea, după ce fosta soție a dezvăluit motivul greu de imaginat al divorțului
Digisport.ro
Povestea actriței, considerată cea mai frumoasă femeie din București, care a lăsat scena pentru animalele fără stăpân
Click.ro
Theo Rose a recunoscut că îl plăcea pe Anghel Damian din timpul relației cu Alex Leonte: „Strici și casa omului și pe a ta. Și-a asumat un mare risc...”
Viva.ro
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut o ofertă incredibilă
Digi24
Mesajul secret pe care Iranul l-a transmis Statelor Unite în timp ce rachetele sale zburau spre Israel
Digi24
Surpriza momentului în showbizul românesc! Este din nou însărcinată! 'Cel mai frumos dar'
Unica.ro
Riscul din aragazul tău. Hidrogenul amestecat în gaz crește pericolul
EVZ.ro
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews
E obligatoriu pentru proprietarii de APARTAMENTE. Informația momentului pentru cei care stau la bloc
Capital.ro
Prăjitură de post cu mere și nuci. Rețeta rapidă pentru un desert de casă delicios și aromat
Antena 3
Cum arată Delia Matache fără strop de machiaj și fără filtre. Fanii au fost duri
TV Mania
Și-a părăsit soțul pentru cel mai bun prieten al lui. Anunțul făcut acum la doar câteva luni de la divorț: „Plătim pentru orice...”...”
Avantaje
Mai MULTE creșteri de PENSII. Ministrul Muncii ANUNȚĂ DATA
Mediaflux
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Cine a fost Costel Corduneanu. Cum a ajuns să renunțe la sport pentru un loc la masa interlopilor. Povestea lui de viață
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro