Odată cu scăderea temperaturilor, foarte mulți români se întreabă dacă ar trebui sau nu să dea drumul la căldură. Uneori, temperaturile pot fi înșelătoare și din acest motiv simți că este fie ori prea cald ori prea frig. Indiferent de anotimp, avem aceeași întrebare. Ce temperatură trebuie să ai în casă?
Când vine vorba de temperaturile de iarnă, un lucru este cert: cele perfecte se învârt în jurul valorii de 20-25 de grade. În urma unor experimente realizate, cercetătorii au ajuns la o concluzie. Temperatura ideală în casă este de 21°C.
Citește și: Ce temperatură ideală trebuie să aibă frigiderul și congelatorul tău. Așa păstrezi alimentele mai mult
Vara, temperaturile ridicate îi pun pe mulți în situația de a-și porni aerele condiționate. Dacă alegem să le pornim, este necesar să încercăm să păstrăm o temperatură de 20 de grade.
De asemenea, dacă aveți dormitoare situate la ultimul etaj puteți să aveți un singur termostat care să regleze căldura întregului spațiu de locuit. În acest caz, este necesar să mențineți o temperatură situată în jurul valorilor de 18-20, pentru a nu încălzi excesiv în acele camere. Experții au dezvăluit care sunt temperaturile ideale pentru fiecare cameră:
Citește și: Ce temperatură optimă trebuie să ai în toate camerele din casă. Așa o să fie cald peste tot
Experții vin cu precizări și susțin că aceste valori sunt standard pentru persoanele care stau acasă și sunt active. Dacă sunteți în mare parte plecați, atunci ați putea să scădeți din acestea.
Uneori, temperaturile pot avea un impact și asupra somnului. Experții sunt de părere că încăperile răcoroase contribuie într-un mod pozitiv la o noapte de odihnă profundă. Din acest motiv, ar trebui ca temperatura să fie în jurul valorii de 16-22 de grade. O temperatură ridicată ne poate afecta capacitate de concentrare.
Pentru copii și sugari, temperatura ideală a camerei în timpul somnului ar trebui să fie cuprinsă între 16-24°C. În schimb, dacă temperatura din cameră nu este situată corespunzător puteți ajunge să suferiți se insomnii.Dacă țineți cont de aceste sfaturi, veți avea cu siguranță un somn mai odihnitor. De asemenea, și vă buzunarul vă va mulțumi.
Citește și: Care este temperatura pe care e bine să o ai în casă. Aşa faci economie şi dormi mai bine