Ce temperatură ideală trebuie să aibă frigiderul și congelatorul tău. Așa păstrezi alimentele mai mult

Ce temperatură ideală trebuie să aibă frigiderul și congelatorul tău. Așa păstrezi alimentele mai mult

Mâncarea din frigider se strică mai repede decât de obicei? Dacă produsele sunt ofilite, brânza este caldă și înghețata scoasă din congelator arată ca o supă, temperatura frigiderului ar putea fi de vină. Păstrează alimentele proaspete mai mult timp și ajută la prevenirea bolilor transmise de mâncare, menținând frigiderul și congelatorul la o temperatură potrivită.

Cea mai bună temperatură pentru frigiderul și congelatorul tău

Aflarea temperaturii optime a frigiderului este esențială, pentru a te asigura că fructele, legumele sau mâncarea rămân proaspete cât mai mult posibil. De altfel, este și una dintre cele mai ușoare modalități de a preveni bolile alimentare cauzate de consumul de lapte expirat și rânced, ouă și lactate. Iar congelarea corectă este o variantă excelentă de a stoca articole în vrac, cum ar fi carnea. Totuși, frăgezimea, aroma și culoarea pot avea de suferit, dacă alimentele sunt congelate mai mult timp.

Dacă ești îngrijorată că mâncarea din frigider s-ar putea strica, fii creativă! Bucățile de carne rămase pe raftul frigiderului sau laptele ce stă să expire pot fi încorporate în rețete delicioase pentru toată familia.

Ai procedat total greșit până acum

Temperatura ideală a frigiderului este de sau sub 4°C, iar cea a congelatorului trebuie să fie de -18°C. În timp ce unele frigidere și congelatoare sunt echipate corespunzător, este posibil să nu aibă un termometru încorporat. Din fericire, acest dispozitiv este, în general, ieftin și poate fi găsit în majoritatea magazinelor de electrocasnice de bucătărie sau pe internet.

De ce frigiderul îngheață alimentele

Este frustrant când deschizi frigiderul și găsești alimentele congelate. Mai ales când îngheață ceva care nu poate fi salvat, cum ar fi salata verde sau alte produse proaspete. Este fisurat frigiderul? Sau ce se întâmplă? Din fericire, o astfel de problemă poate fi, de obicei, rezolvată cu o soluție simplă. Iată câteva posibile motive pentru care frigiderul tău se răcește prea mult:

Setarea temperaturii

Verifică setarea temperaturii frigiderului. Ar trebui să fie setată la 4 grade Celsius – temperatura ideală a frigiderului, pentru a păstra alimentele proaspete și reci, dar nu congelate.

Plasarea alimentelor

Frigiderele au nevoie de o circulație suficientă a aerului, astfel încât să mențină o temperatură adecvată înăuntru. Ai grijă ca frigiderul să nu fie supraîncărcat și că alimentele nu blochează niciuna dintre orificiile de ventilație. Pe de altă parte, un frigider insuficient alimentat poate fi și el o problemă. Fără suficiente produse în frigider, aerul rece se instalează în partea de jos a frigiderului și ar putea îngheța alimentele aflate în sertarele de jos.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI