13 nov. 2021 | 20:31

Ce sunt, de fapt, rapanele și cum se gătesc. Rețetă și ingrediente

Știri generale
Ce sunt, de fapt, rapanele și cum se gătesc. Rețetă și ingrediente
Retetă de rapane: ingrediente și mod de preparare

Iubitorii de mare, soare și nisip sunt și iubitorii rapanelor. Deși, melcii de la Marea Neagră nu sunt atât de ușor de gătit, pot fi pregătiți în moduri diferite pentru toate gusturile. Iată ce sunt de fapt rapanele și cum se gătesc acestea: rețetă și ingrediente.

Ce sunt și cum se gătesc rapanele: rețetă și ingrediente

Rapanele sunt un gen de melci de mare prădători mari, moluște gasteropode marine din familia Muricidae. Rapana venosa este cunoscută și sub denumirea de melci de mare cu nervuri sau asiatice.

Pentru o lungă perioadă de timp, rapanele nu a fost folosite în alimentație, ci doar pentru suveniruri. Între timp, în țările occidentale, sunt de multă vreme o delicatesă. Astăzi, preparatele din aceste moluște pot fi comandate în restaurantele de la noi din țară, în special în cele de la malul mării, mai ales în sezonul estival. Secretul rapanelor este că trebuie să fie gătite corect. Atunci gustul preparatului va fi cu adevărat original. În plus, este important să păstrați moluștele astfel încât să ajungă în farfurie în stare excelentă.

Beneficiile rapanelor

Rapanele se hrănesc doar cu carne, astfel încât organismul uman beneficiază mai mult de pe urma lor decât de pe urme altor tipuri de moluște. Conțin multe proteine ​​care ajută la restabilirea echilibrului energetic. De asemenea, carnea de rapane conține:

  • oligoelemente care contribuie la menținerea imunității – potasiu, fier, fosfor, iod, calciu, sodiu.
  • vitamine din grupa B, precum și E, A, C, PP. 

Rapane – rețetă și ingrediente

Din rapane puteți face mai multe mâncăruri delicioase, începând de la supe și terminând cu salate și gustări. Cum se gătesc de fapt rapanele? Iată o rețetă, precum și ingredientele necesare.

 Retetă: Cotlete de rapane

Pentru a pregăti acest fel de mâncare veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • 4 ouă
  • 500 grame rapane
  • zeama de la o lămâie
  • frunze de salată (după gust)
  • 150 grame brânză olandeză (tare)
  • condimente (după gust).

Modul de preparare al cotletelor de rapane

Iată cum se gătesc de fapt cotletele de rapane. Se ia carnea de rapane și se taie fâșii. Cel 150 de grame de brânză se dau pe răzătoare. Se amestecă cele 4 ouă cu zeama de lămâie, peste care se adaugă condimentele. Se amestecă foarte bine toate ingredientele, până se omogenizează.

Se pune ulei de floarea soarelui într-o cratiță, pe aragaz, la foc mare să se încingă. Când devine suficient de încins se dă focul la mic și se pun cotletele în tigaie cu ajutorul unei linguri. Se prăjesc pe ambele părți.

Se ia o farfurie, peste care se așază frunzele de salată verde. Peste acestea se pun cotletele de rapane. Astfel, preparatul este gata pentru a fi servit.

Parteneri
Iubita lui Silviu Prigoană, dezvăluiri incendiare după moartea milionarului. Ce decizie au luat copiii afaceristului
Redactia.ro
Unde se află comuna din România unde se spune că au fost ascunse tone de aur. Tunelurile duceau la cea mai mare comoară
Click.ro
Mesajul Germaniei pentru Putin: Retrageți-vă trupele din Ucraina și începeți negocierile cu Kievul
Digi24
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
Vocea.biz
Care au fost ultimele cuvinte ale lui Silviu Prigoană. Prietenii lui au crezut că le face o farsă
Unica.ro
O manevră riscantă pentru șoferi. Mulți fac o mare greșeală
EVZ.ro
Probleme în familia Ancăi Serea! Unul dinte băieții ei a ajuns la spital: ”Dureri mari în piept” | FOTO
Spynews
Avertisment pentru șoferi la ITP. Se schimbă legea din 29 noiembrie. La ce trebuie să renunțe
Capital.ro
Imagini din casa lui Silviu Prigoană. E o fortăreață! Camerele copiilor arată ca în filmele SF. Tot confortul și mai mult de atât
Avantaje
LOVITURĂ pentru SENIORI! NU și-au PRIMIT PENSIA! Casa de Pensii a EXPLICAT EXACT!
Mediaflux
Războiul continuă! Anamaria Prodan l-a dat în judecată pe Dinte, martorul lui Laurentiu Reghecampf
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Primele declarații ale Mihaelei Botezatu după moartea lui Silviu Prigoană. Ce se întâmplă cu fiii: ”Știm ce i-ai făcut lui tati”
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro