03 apr. 2024 | 14:13

Ce studii are Cristian Popescu Piedone. A abandonat liceul și s-a angajat ca spălător de vase. La ce vârstă a luat Bacalaureatul

Social
Ce studii are Cristian Popescu Piedone. A abandonat liceul și s-a angajat ca spălător de vase. La ce vârstă a luat Bacalaureatul
Nu mulți știau aceste detalii

Cristian Piedone a fost primar al Sectorului 4 timp de 7 ani și jumătate, iar în prezent este primarul sectorului 5 și candidat la Primăria Generală. Totodată, el a anunțat recent că susține candidatul PSD-PNL la Sectorul 2, spre surprinderea tuturor. De asemenea, el și-a desemnat fiul, actual deputat PSD, candidat la Primăria Sectorului 5. A fost condamnat la închisoare și a fost în centrul multor controverse și scandaluri, în special legate de tragedia Colectiv. Cu toate acestea, puțini știu ce studii are Cristian Popescu Piedone și la ce vârstă și-a luat diploma de Bacalaureat.

Cristian Popescu Piedone vrea să fie primar general

Cristian Popescu Piedone și-a anunțat candidatura la Primăria Generală. Edilul are planuri mari în cariera politică, asta deși a declarat că se va retrage din viața publică.

Vezi și: Cum face Cristian Popescu Piedone campanie pentru Primăria Capitalei: cu o funie de usturoi la gât și cu un bărbat care ține o icoană

După ce a fost condamnat și închis, Piedone s-a reîntors cu forțe proaspete după un an și o lună, lăsând în urmă promisiunile. 

„Asta a fost înainte de pușcărie. Între timp, m-am întors pentru oamenii mulți pe care nu are cine să-i reprezinte. Sunteți mulți care aruncați cu lături în mine. Am plecat din stradă, nu se ia nimeni de nimeni, am puterea vocii”, a declarat el recent. 

Actualul primar al Sectorului 5 și-a desemnat fiul, actual deputat PSD, drept candidat la Primăria pe care în prezent o conduce.

Piedone speră să îi lase „moștenire” fiului său instituția, în timp ce el tinde spre Primăria Municipiului București.

De altfel, edilul a declarat că este convins că va ajunge în turul final, alături de Nicușor Dan. Un sondaj CURS de la finalul lunii februarie a arătat că Piedone ar fi votat de 10% dintre bucureșteni.

El a fost întrebat recent despre faptul că și-a angajat toată familia în Primăria Sector 5.

Vezi și: Câte clase are Cristian Popescu Piedone. Ce nu apare în CV-ul său

„Știi de ce îmi pare rău, un singur îmi pare rău. Că nu am șase copii, că-i puneam la toate sectoarele ca să nu mai aibă ăștia probleme pe cine pun candidat”, a replicat edilul.

Ce studii are Cristian Popescu Piedone

Piedone este unul dintre cei mai populari politicieni din România, devenind celebru după raidurile în piețe și în instituții publice. 

El s-a erijat în protectorul oamenilor de rând, jucând cartea primarului care ține cu cetățenii și condamnă clasa politică. 

Vezi și: Predicţiile caselor de pariuri pentru următorul edil al Bucureştiului. Cine este favorit la Primăria Capitalei, e mare surpriză

Edilul a participat recent la emisiunea 40 de întrebări cu Denise Rifai, unde a vorbit deschis despre felul în care și-a terminat studiile și vârsta la care a reușit să își ia diploma de BAC, puțini fiind cei care cunosc aceste detalii despre el.

A abandonat liceul pentru a fi spălător de vase

Piedone a vorbit despre copilăria lui, spunând că până la 7 ani a locuit în Cairo, unde tatăl lui era diplomat în cadrul Ambasadei României în Egipt.

Pentru că spiritul antreprenor a ieșit la iveală la o vârstă fragedă, Piedone a abandonat liceul în favoarea unui job de spălător de vase într-un restaurant.

A ajuns apoi șef de sală și ulterior a intrat în domeniul hotelier. În câțiva ani, el a devenit om de afaceri, moment în care s-a decis să își finalizeze studiile.

La 28 de ani, Piedone s-a înscris în Liceul Dimitrie Gusti, care era celebru pentru că elevii treceau clasa foarte ușor.

Vezi și: Femeia puternică din spatele lui Cristian Piedone. E o apariție electrizantă și îi este alături de peste 35 de ani

În 1995, la 32 de ani, Piedone și-a luat Bacalaureat, iar peste trei ani s-a înscris la Științe Economice la Universitatea Petroșani, altă instituție de învățământ renumită ca fiind „fabrică de diplome pentru politicieni”.

„În ziua de astăzi, dacă nu esti un absolvent de o facultate nu poți să dai pentru funcționar public sau nu poți să intri într-o corporație. La un moment dat, dacă te uiți în traistă vezi că ai bani, nu te mai interesează cartea Dar și cu bani în traistă am conștientizat că îmi trebuie carte. Și la sfârșit, îmbinate amândouă, suntem astăzi față în față!”, a spus Piedone la Rifai.

Parteneri
Florin Piersic, transferat la terapie intensivă. Care este starea de sănătate a actorului
Redactia.ro
Legendele locurilor bântuite din Constanţa. Ce fenomene inexplicabile au avut loc la malul mării
Click.ro
O tânără din Marea Britanie a venit să petreacă pe litoral, la Constanța, și spune că „e groaznic”: „Nu ne așteptam”
Digi24
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani. Abia acum polițiștii au aflat cine este și povestea ei ciudată
Digi24
Nu se mai ascund! El are 29, ea - 52! Cuplul din showbizul românesc despre care toată lumea vorbește
Unica.ro
Rețeta pe care o adoră Ion Iliescu. Are un sos special
EVZ.ro
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
Spynews
Toți românii vor fi verificați. Ce documente trebuie să ai la tine din 31 martie
Capital.ro
Cum să fierbi ouăle de Paște fără să se spargă. Greșeala majoră pe care o fac multe gospodine
Antena 3
O mai recunoști? A fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din lume. Decizia neașteptată luată la 73 de ani
Avantaje
PENSIILE vor fi DUBLATE. 150.000 de ROMÂNI vor BENEFICIA
Mediaflux
Alertă pe litoralul României, în minivacanța de 1 Mai! Dealerii de droguri au început să vândă substanțele interzise
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
CRBL, primul interviu după divorț. Alături de cine va petrece Paștele anul acesta: „Să nu exagerăm”
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro