27 mart. 2024 | 09:09

Câte clase are Cristian Popescu Piedone. Ce nu apare în CV-ul său

Politică
Câte clase are Cristian Popescu Piedone. Ce nu apare în CV-ul său
„Nu îmi este teamă și frică și merg până la capăt”

Alagerile locale 2024. Suntem în an electoral, iar anumite lucruri ies sau vor ieși la iveală în această campanie electorală, care se anunță extrem de dură. Candidatul Partidului Puterii Umaniste este Cristian Popescu Piedone, dar puțini sunt aceia care știu câte clase are acesta. Citește mai departe și află ce nu apare în CV-ul său.

Cine este și câte clase are Cristian Popescu Piedone

Pentru mulți români, și mai ales pentru cei din Capitală, numele lui Cristian Popescu Piedone devenea cunoscut odată cu perioada în care lucra ca inspector la Primăria Sector 6.

Născut în București, în 1963, Cristian Popescu avea să termine cursurile licelui „Dimitrie Gusti”, în 1995, ulterior devenind și absolvent a două facultăți, prima la Universitatea din Petroșani, la Facultatea de Științe Economice, și ulterior devine și absolvent al Facultății de Drept cu un master în Dreptul Penal. Este căsătorit și are doi copii, o fată și un băiat, Vlad, care astăzi este deputat PSD.

Câte clase are Cristian Popescu Piedone. Ce nu apare în CV-ul său

La vârsta de 33 de ani, în 1996, își va începe cariera politică, din postura de consilier local în Consiliul Local al Sectorului 5, iar de aici drumul său avea să ducă spre mai multe funcții de control și conducere, după cum este precizat și în CV-ul acestuia:

  • 1996-2000 – consilier local – Consiliul Local al Sectorului 5
  • 1998-2000 – Șef Serviciu Corp Control – agent constatator – Primăria Sectorului 6
  • 2000-2004 – inspector general Primăria Sectorului 6
  • 2000-2004 – consilier general – Consiliul General al Municipiului București
  • 2000-2004 – președintele Comisiei de Comerț și Protecția Consumatorului
  • 2000-2005 – realizator emisiunea Protecția Cetățeanului – Prima TV
  • 2004-2008 – consilier local – Consiliul Local al Sectorului 6
  • 2004-2008 – președintele Asociației Naționale pentru Protecției Consumatorilor
  • 2008-2015 – primarul Sectorului 4

Ce nu apare în CV-ul candiatului la Primăria Generală a Capitalei

Pe lângă datele oficiale, așa cum precizam la început, au început să apară și informații neștiute despre viitorul candidat al Partidului Puterii Umaniste, și anume faptul că avea să termine liceul la vârsta de 32 de ani, după ce lucrase o bună perioadă de timp ca ospătar.

Un alt aspect important, conform publicației „defapt.ro”, este că părinții lui Cristian Popescu Piedone erau diplomați de carieră pe vremea lui Nicolae Ceaușescu, lucrând în cadrul Ambasadei Republicii Socialiste România în Egipt, existând și prezumția faptului că aceștia ar fi fost angajați ai Securității.

„Ca și astăzi, dacă ești ambasador, fără semnătura lor nu te duceai acolo, chiar dacă ești numit politic, mai ales pe vremea aia. Să te duci într-o ambasadă, să fi ceva pe acolo…

O avea ceva. O fi fost și el ceva pe acolo”, a spus primarul, întrebat dacă părinții săi au lucrat pentru Securitate.

Câte clase are Cristian Popescu Piedone. Ce nu apare în CV-ul său

Tot aceeași publicație mai scoate la iveală faptul că fostul edil al Primăriei S5 și-ar fi luat carnetul de conducere în mod ilegal, iar Kanal D menționa la un moment dat faptul că în 1998 ar fi primit din partea primăriei Sector 4 o locuință, prin intermediul primarului PSD de la acea vreme, Vasile Mihalache, de altfel coleg de partid cu Cristian Popescu Piedone.

Multe zvonuri, dar Piedone merge mai departe

În ultima perioadă, după ce și-a anunțat candidatura la Primăria Generală a Capitalei, și faptul că il va lăsa pe fiul său, Vlad, deputat PSD, ca viitor primar la Sectorul 5, au apărut multe alte zvonuri cu privire la activitatea și persoana sa.

Cu toate astea, așa cum scriam recent, Piedone nu renunţă la şefia Primăriei Capitalei, în ciuda zvonurilor, declarând pentru Realitatea Plus că:

„Să nu mai puneți burtiere că ‘Piedone se retrage, Piedone nu se retrage, nu trage nimeni sforile’.

Eu nu am sfori de care cineva ar putea trage. Singura mea sfoară este legătura cu Dumnezeu. Nu îmi este teamă și frică și merg până la capăt pentru că am susținerea acelor 30 de ani în folosul comunității.

(..) Hai să nu mai ducem publicul în eroare. Nu există scenariu că Piedone se retrage. Eu nu intru în polemică cu nimeni, nu sunt în competiție politică. Eu cred că suntem într-o competiție electorală.”, a declarat Cristian Popescu Piedone, potrivit Realitatea Plus.

Câte clase are Cristian Popescu Piedone. Ce nu apare în CV-ul său

Și mai surprinzător este faptul că, într-un sondaj recent, Cristian Popescu Piedone se află pe primul loc în alegerile bucureștenilor pentru Primăria Generală a Capitalei cu peste 40 de procente, urmat de Nicușor Dan cu puțin peste 30%, deși ANI a cotestat candidatura sa, în urma unui conflict de interese.

Reamintim că alegerile locale și cele europarlamentare vor fi comasate, iar românii vor merge la vot pe data de 9 iunie 2024.

Parteneri
Câți bani a obținut Alex Delea la Survivor după 15 săptămâni la Survivor. Postul Pro TV, pus la zid după eliminarea favoritului
Redactia.ro
Horoscop săptămâna 26 aprilie - 2 mai. Vești grozave pentru 4 zodii. Au noroc pe toate planurile
Click.ro
O nouă filmare a atacului cu bombă din timpul retragerii trupelor americane din Afganistan contrazice raportul Pentagonului
Digi24
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete nucleare la granița cu Finlanda
Digi24
Loredana, apariție provocatoare, în brațele lui Cătălin Botezatu! Ce ținută a purtat artista la Premiile Unica
Unica.ro
O fetiță de nici doi ani a murit după ce a înghițit biluţe magnetice. Ce mesaj a transmis mama micuței pentru părinţi: ”Să nu cumpere aşa ceva...”
Spynews
S-a terminat pentru ILIESCU. S-a decis oficial azi, 26 aprilie. Breaking News
Capital.ro
Weekendul de Florii, în București. Străzi Deschise, concerte, târguri, expoziții în perioada 26 - 28 aprilie 2024
Antena 3
Vor avea un băiețel. Ce frumos au făcut anunțul: „Visele devin realitate”. Imagini de la petrecere
Avantaje
BANII de PENSIE sunt GATA! Marcel Boloș a CONFIRMAT OFICIAL
Mediaflux
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
O creatură cu gheare ascuțite a fost descoperită în podul unei case. Oamenii sunt terorizați de sunetele pe care le scoate
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro