Ce spune MApN despre imaginile virale cu coloanele militare în România. Avertisment pentru români! VIDEO

Ce spune MApN despre imaginile virale cu coloanele militare în România. Avertisment pentru români! VIDEO

Ministerul Apărării Naționale îi avertizează pe români cu privire la clipurile cu coloanele militare devenite virale, spunând că niciuna dintre înregistrări nu este recentă. Potrivit MApN, scopul celor care distribuie aceste clipuri este de a induce panica, Armata avertizând că imaginile sunt vechi și nu reprezintă mișcări neanunțate de trupe. Mai multe detalii, în continuare.

Imaginile virale cu coloanele militare în România

„Atenție la clipurile virale cu coloane militare“, este avertismentul Ministerului Apărării, care informează că „în ultimele zile, pe diferite platforme de social media, circulă înregistrări video cu așa-zise deplasări recente prin țara noastră de coloane de vehicule militare românești sau străine“.

Potrivit informațiilor transmise de Armată, înregistrările sunt prezentate ca „dovezi“ ale mișcărilor de trupe în legătură cu situația din Ucraina, însă, în realitate, ele nu reprezintă mișcări neanunțate de trupe.

„Niciuna dintre aceste înregistrări nu este recentă. Ele au fost filmate în trecut, cu cel puțin cinci-șase luni, fie de noi, fie de alți utilizatori.

De altfel, mulți dintre cei care au urmărit aceste clipuri, viralizate cu scopul de a induce panica, au observat discrepanțele: fie au fost filmate pe timp de vară, fie sunt altceva decât se pretinde, fie sunt înregistrări vechi prezentate ca fiind recente“, a transmis Armata, într-un mesaj postat pe rețelele sociale.

Citește și: Ce va face România în caz de război la granița Ucrainei. Ministrul Apărării, declarații de ultimă oră

Ce spune MApN? Avertisment pentru români! VIDEO

De asemenea, ceea ce vedeți în clipul de mai jos, realizat de MApN, este „o recapitulare a acestor încercări de deformare a realității, cu datele la care au fost cu adevărat surprinse“.

„De notat că singurele imagini recente din acest colaj (22 ianuarie 2022) reprezintă carcase de tancuri din Al Doilea Război Mondial, demilitarizate, importate din Bulgaria de o firmă din Cehia. Și care, evident, au tranzitat România.

Le veți vedea la finalul montajului video. Și acestea au fost prezentate în aceeași notă conspirativă, a mișcărilor neanunțate de trupe“, mai notează reprezentanții Ministerului Apărării pe Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI