Ce se va întâmpla cu șoferii STB care vor ieși pe traseu în ciuda grevei prelungite. Anunț de ultimă oră

Ce se va întâmpla cu șoferii STB care vor ieși pe traseu în ciuda grevei prelungite. Anunț de ultimă oră
Ce se întâmplă cu șoferii care ies pe traseu în timpul grevei STB?

Ce se întâmplă cu șoferii STB care continuă programul normal în timpul în care protestele colegilor continuă? Anunț de ultimă oră pentru conducătorii auto care au hotărât să iasă și în aceste condiții pe traseu!

Unii șoferi STB rămân în post și ies pe traseu și în timpul grevei: ce se întâmplă cu aceștia?

Greva STB va continua și mâine, 25 ianuarie! În aceste condiții, unii dintre șoferi au decis să se prezinte la locul de muncă și să iasă pe traseu. Aceștia vor fi protejați de forțele de ordine.

Concret, forțele de ordine vor interveni ferm împotriva oricăror acțiuni de intimidare a angajaților Societăţii de Transport Bucureşti care intenționează să reia cursele obișnuite, a anunțat în această seară Prefectura Capitalei, într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, Prefectura Capitalei și Primăria Municipiului București au stabilit o serie de măsuri în cadrul unei întâlniri de lucru pe tema grevei. Printre acestea și-a făcut loc și intervenția fermă a forțelor de ordine împotriva oricăror acțiuni de intimidare a angajaților care intenționează să reia exercitarea dreptului la muncă.

De asemenea, a fost stabilită și menținerea dispozitivelor de jandarmerie și poliție în zona depourilor și autobazelor STB. Mai mult decât atât, autoritățile au decis și menținerea măsurii în privința sumplimentării dispozitivelor de poliție și jandarmerie în zona stațiilor de metrou (în interior și exterior), dar și asigurarea echipajelor de poliție rutieră și poliție locală.

Anunțul oficial

În privința circulației trenurilor de metrou, Metrorex a transmis Instituției Prefectului – Municipiul București disponibilitatea de a pune la dispoziție flota de trenuri în funcție de traficul de călători. Aici este luat în considerare orarul de decalare din dreptul programului de lucru prevăzut și de starea de alertă.

″În urma solicitării IPMB, ca urmare a recomandării Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, cu aprobarea Ministerului Educaţiei, a transmis unităţilor de învăţământ din Capitală recomandarea de a motiva absenţele elevilor care, din cauza grevei STB, nu au putut participa la cursuri în zilele de 20 şi 21 ianuarie 2022.

De asemenea, s-a recomandat conducerilor unităţilor de învăţământ preuniversitar identificarea de soluţii astfel încât, în cazul prelungirii grevei, elevii care nu pot ajunge la cursuri să desfăşoare activitatea didactică online”, arată comunicatul menţionat.

În timpul acesta, Prefectura Capitalei a solicitat Inspectoratului Teritorial de Muncă București continuarea verificărilor în privința modului în care angajatorii din sistemul privat și instituțiile publice din București respectă prevederile referitoare la obligația lor de a organiza munca la domiciliu sau în regim de telemuncă, dar și programul de lucru decalat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI