Biroul lui Nicușor Dan, percheziționat de DNA. Ce se întâmplă chiar acum la Primăria Capitalei

Biroul lui Nicușor Dan, percheziționat de DNA. Ce se întâmplă chiar acum la Primăria Capitalei

Tensiuni uriașe la sediul Primăriei Capitalei după ce procurorii DNA au descins în biroul lui Nicușor Dan. Potrivit primelor informații, primarul nu cunoaște motivul perchezițiilor, acesta fiind întrerupt în timpul unei conferințe de presă pe care o susținea pe tema grevei STB.

Ce se întâmplă acum în sediul Primăriei București

UPDATE: Primarul Capitalei a confirmat faptul că motivul perchezițiilor are legătură cu departamentul HR, însă nu a oferit alte explicații suplimentare.

„Au ajuns la mine la birou, mi-au spus că vor să facă o percheziție. Mi-au spus ceva legat de Resurse Umane, dar pentru că pregăteam conferința de presă (referitoare la greva STB – n.red.) o să discut cu ei când mă întorc. Au venit la mine, eu fiind șeful instituției, să îmi spună că au mandat pentru a ridica documente”, a transmis Primarul General, cu puțin timp în urmă.

Ulterior, DNA a transmis un comunicat prin intermediul căruia informează asupra motivului perchezițiilor desfășurate astăzi la sediul Primăriei Generale București, cât și la alte două instituții. Potrivit unor surse judiciare, ar fi vorba despre sediile Direcţiei generale de Arhitectură Peisagistică şi Monumente de For Public şi Administraţiei Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate celor de corupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, comise în perioada 2020 – 2021.

În cursul zilei de 20 ianuarie 2022, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, se efectuează percheziţii domiciliare la 3 instituţii publice situate în municipiul Bucureşti“, scrie în comunicatul DNA.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Nicușor Dan nu știe motivul pentru care, în acest moment au loc percheziții chiar în locul în care acesta își desfășoară activitatea. Potrivit unor surse Antena3, procurorii suspectează mai multe angajări fictive făcute în instituție în ultima perioadă.

Din acest motiv, mai mulți angajați ai Departamentului de Resurse Umane ar putea fi audiați la DNA în cursul acestei zile pentru a da mai multe explicații în acest sens.

Cine este de vină pentru greva STB, potrivit lui Nicușor Dan

În cursul acestei dimineți, chiar în timpul perchezițiilor DNA, Nicușor Dan a susținut o conferință de presă în care a vorbit despre greva spontană a șoferilor STB. Potrivit primarului Capitalei, această acțiune ilegală va fi atacată în instanță, dând asigurări că va depune plângeri penale împotriva liderilor de sindicat.

Avem o grevă la STB, acțiune foarte gravă care afectează foarte mulți bucureșteni.Este o grevă ilegală pentru multe motive. În primul rând, suntem în stare de alertă și nu se fac greve. Chiar dacă n-am fi în stare de alertă există obligație legală ca pentru transportul public să fie asigurată o activitate de o treime, lucru care nu se întâmplă.

Acțiunea în instanță este scrisă și depusă la tribunalul Bucuresti de către STB prin care solicită judecătorilor să constate că ațcțiunea este ilegală. Va fi o cerere de intervenție din partea municipalități care este și ea scrisă pentru că această grevă afectează viața a sute de mii de bucureșteni.

Nu este o grevă spontană, așa cum se afirmă. E o grevă orchestrată de sindicatul reprezentantiv și avem dovezile. Avem deja scrise plângerile penale împotriva liderilor de sindicat”, este o parte din mesajul transmis de Nicușor Dan.

Mai mult, primarul a afirmat că această acțiune ilegală are substrat politic, motiv pentru care este deschis să discute cu angajații, dar nu și cu liderii de sindicat. Nicușor Dan a atras atenția cu privire la vinovatul principal al grevei, mai exact, domnul Petrariu, consilier general și lider de sindicat, care i-a atras pe angajați să pice în această capcană.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI