Greva STB continuă și marți, 25 ianuarie. Ce a anunțat sindicatul secundar din STB

Greva STB continuă și marți, 25 ianuarie. Ce a anunțat sindicatul secundar din STB
Grava STB continuă!

Greva STB continuă! Sindicatul secundar din STB a venit cu anunțul de ultimă oră și cu o cerință. Ultimele detalii au fost aduse în prim-plan după ce Vasile Petrariu a precizat că marți vor fi și mai puține vehicule pe traseu.

Gravă STB continuă și pe 25 ianuarie: anunțul din partea Sindicatului Liber

Mihai Trancă, președintele Sindicatului Liber din STB, a declarat că și mâine va fi grevă, „în ciuda presiunilor directorului interimar Adrian Criţ”. Anunțul vine după ce Vasile Petrariu a precizat că în cursul zilei de marți vor fi chiar și mai puține vehicule pe traseu. Sindicaliștii vin cu o cerință: intervenția premierului Nicolae Ciucă în conflictul cu conducerea. Care sunt motivele protestului?

„Lipsa de interes a directorului general interimar Adrian Criţ de a recupera sumele restante către T.P.B.I. pentru activitatea prestată de transport public de persoane în valoare de 1,4 miliarde lei;
Slaba gestionare a relaţiilor cu sindicatele legal constituite;
Desfiinţarea locurilor de muncă;
Nerespectarea dispoziţiilor legale privind condiţiile de muncă;
Precum şi din cauza managementului defectuos pe care l-a promovat” (Sursa: libertatea.ro)

„Nu vom renunța”

Contactat de sursa citată, Mihai Trancă a confirmat veridicitatea documentului și a anunțat că protestele continuă: „Nu vom renunța nici mâine la proteste, în ciuda presiunilor directorului interimar Adrian Criț”, a menționat acesta.

De asemenea, cel din urmă a adăugat că până la orele 16:00, nu a primit niciun răspuns de la premierul României. Amintim că protestele STB au început în cursul zilei de joi, 20 ianuarie.

Ieri, în ziua 4 de grevă la STB, doar 15 autobuze au circulat în cursul zilei de duminică din cele 500 câte ar fi trebuit. Pe de altă parte, Societatea de Transport Public – București este în pericol să nu le poată plăti salariile angajaților din cauza zilelor de grevă.

Doi șefi STB au fost chemați duminică la audieri de polițiștii de la transporturi. Angajații cer în timpul acesta demisia directorului STB, dar și a primarului Nicușor Dan.

Adrian Criț, director STB: “Nu e adevarat. Bugetul de salarii de anul acesta, e identic, vorbesc de cel prognozat. Suma de anul asta e identică cu suma de anul trecut.

Cel care a declanșat această grevă ilegală, trebuie să cumunice oamenilor și aici să vedem cum o să facă asta, ca urmare a acestor 4 zile de grevă, societatea s-ar putea să ajunga în imposibilitatea de a le plăti salariile. Acesta este lucrul care ne face sa spune că trebuie să continuăm cu eficientizarea acestei instituții”

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI