Să știi ce alimente să mănânci pe parcursul zilei poate fi dificil. Există atât de multe opțiuni și, în timp ce unele vă pot sătura, altele vă pot lăsa imediat senzația de foame. Migdalele sunt un exemplu care nu numai că te vor face să te simți sătul, dar știi ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci migdale în fiecare zi? Citește mai departe și află ce au explicat specialiștii.
Deși migdalele sunt recomandate de majoritatea experților în sănătate pentru multiplele lor beneficii, mulți se întreabă câte migdale pot consuma în mod ideal într-o zi.
Migdalele sunt un depozit de substanțe nutritive încărcate cu proteine, fibre, grăsimi, vitamina E, magneziu, mangan, cupru și fosfor și pot fi foarte bine încorporate în dieta de slăbire.
Excelente pentru sănătatea inimii, migdalele ajută, de asemenea, la scăderea colesterolului rău.
Există multe moduri de a consuma aceste nuci super-sănătoase, de la a le mânca crude sau înmuiate, până la a le adăuga în deserturi sau smoothie-uri după ce le-ai pudrat.
Migdalele sunt un exemplu care nu numai că te vor face să te simți sătul, dar sunt, de asemenea, pline de tone de beneficii suplimentare pentru sănătate.
Deși migdalele sunt recomandate de majoritatea experților în sănătate pentru multiplele lor beneficii, mulți se întreabă ce se întâmplă în organismul tău dacă mănânci migdale în fiecare zi?
Specialiștii au explicat care este cantitatea de migdale recomandată pe care o poate consuma cineva într-o zi.
Un pumn pe zi, care este echivalentul aproximativ al unei porții de 23 de migdale, este tot ce aveți nevoie pentru a profita din plin de tot ceea ce are de oferit această nucă.
Deci, ce se întâmplă cu organismul tău atunci când mănânci migdale zilnic?
1. Îți vei îmbunătăți starea de spirit
Componenta din migdale care acționează pentru a-ți îmbunătăți starea de spirit se numește triptofan, un aminoacid.
Atunci când este asociat cu vitamina B6, deci orice, de la o banană la ovăz, triptofanul se transformă în serotonină în organism.
Vezi și: Fructele extrem de periculoase, retrase urgent de pe piață. Nu le mânca! Ce conțin
Prin urmare, serotonina este cea care funcționează ca un stimulent instantaneu al dispoziției, făcându-vă să vă simțiți mai fericit și mai puțin anxios.
Așa că presară o mână de migdale pe acel bol de fulgi de ovăz sau un bol de felii de banane pentru o gustare ușoară.
2. Vei scădea riscul de boală
Pentru asta trebuie să mulțumești pentru cantitățile abundente de vitamina E din migdale. O porție de migdale conține 48% din valoarea ta zilnică de vitamina E.
Acest lucru face ca migdalele să fie unul dintre alimentele cu cel mai mare conținut de această vitamină din lume, potrivit Healthline.
Un studiu arată impactul direct al consumului de vitamina E asupra scăderii șanselor de diagnosticare a bolii Alzheimer.
În timp ce alte studii evidențiază modul în care bolile de inimă și cancerele pot fi mai puțin probabile pentru cei care conțin niveluri ridicate de vitamina E.
3. Vei stimula sănătatea oaselor
Oasele puternice sunt o parte crucială a sănătății generale și pot fi adesea trecute cu vederea atunci când oamenii se gândesc la vitaminele și suplimentele de care are nevoie corpul lor.
Potrivit specialiștilor, cu un pumn de migdale, îți încarci corpul cu calciu, magneziu, mangan, cupru, vitamina K, proteine și zinc, toate acestea contribuind la stimularea sănătății generale a oaselor.
4 Îți vei reduce colesterolul
Aproape 29 de milioane de adulți americani suferă de colesterol ridicat, care poate fi observat doar printr-un test de sânge, deoarece nu există simptome vizibile.
Odată diagnosticat, poate fi dificil să începi să îl gestionezi, deoarece există atât colesterol ”bun” (HDL), cât și colesterol ”rău” (LDL).
Vezi și: Planta minune care ‘omoară’ colesterolul. Este aur pentru sănătatea ta
Datorită conținutului de grăsimi din nuca noastră preferată, consumul unui pumn de migdale ajută la echilibrarea acestor niveluri de colesterol.
Dacă sunteți în căutarea mai multor sfaturi despre colesterol, am conceput un plan de dietă pentru a vă ajuta să vă gestionați diagnosticul de colesterol ridicat.
5 Îți vei gestiona nivelul de zahăr din sânge
Un alt diagnostic medical extrem de răspândit este glicemia ridicată sau diabetul.
Medicii subliniază faptul că, de multe ori, cei care suferă de diabet se luptă cu niveluri scăzute de magneziu.
Un studiu a constatat că cei cu diabet 2 care au consumat 60 de grame de migdale pe zi, timp de 12 săptămâni, au înregistrat îmbunătățiri semnificative ale glicemiei.
Prin urmare, consumul unei porții de migdale pe zi și creșterea nivelului de magneziu poate ajuta la gestionarea mai eficientă a nivelului de zahăr din sânge.
6 Vei crește pierderea în greutate
Consumul de migdale în fiecare zi vă poate ajuta să vă creșteți pierderea în greutate și să vă atingeți în cele din urmă obiectivele.
Din moment ce migdalele sunt pline de fibre și proteine, gustările cu aceste bijuterii te vor ține probabil mai mult timp sătul.
Asta înseamnă că este mai puțin probabil să alegi mai târziu opțiunile mai nesănătoase.
Un studiu a constatat că consumul a 1,5 uncii de migdale în fiecare zi, deci puțin peste o porție, a redus foamea și dorința de a continua să mănânce în rândul participanților.
Și, deși există cu siguranță și alte nuci care ajută la pierderea în greutate, migdalele sunt una dintre cele mai bune.
Așadar, data viitoare când te vei uita în cămară după o gustare, ar trebui să mănânci neapărat o mână de migdale.