În România există foarte mulți consumatori de alcool, iar vârsta de la care se începe este tot mai mică. Astfel, toți românii ar trebui să știe ce se întâmplă în creier atunci când se consumă alcool, de fapt. Doctorul Mihail Pautov a dat verdictul. După ce vei afla nu vei mai punen gura pe așa ceva.
Cel mai urmărit doctor din România pe reţelele sociale, Mihail Pautov, a făcut dezvăluiri despre sport și alimentație.
Cu această ocazie, medicul Mihail Pautov, 34 de ani, a dezvăluit că a renunţat la chirurgie şi a hotărât să educe oamenii pe reţelele de socializare în ceea ce priveşte un stil de viaţă mai sănătos.
Astfel, unul dintre subiectele abordate a fost pericolul pe care alcoolul îl reprezintă pentru sănătatea omului, precum și efectele nocive pe care le produce asupra lui.
Celebrul medic spune că alocoolul este cauza unei boli groznice și în același timp ne afectează și creierul, mai mult decât ne-am închipui.
„Alcoolul este un vasodilatator, el dilată vasele. Dacă bei un pahar de vin roșu, aparent ai un foarte mic beneficiu cardiovascular. După aceea însă s-au făcut alte studii care arată cum consumul de alcool crește riscul de a face cancer. Atenție, riscul este unul exponențial! Cu cât bei mai mult, cu atât creşte riscul să faci cancer.
Un alt lucru cert este că face rău creierului. Sunt studii care arată că la persoanele care beau alcool, în special zilnic, în timp creierul se topește. Dacă beau cinci pahare de cocktail astăzi, mâine sunt efectiv mai prost. Şi nu sunt mai prost din cauza mahmurelii, sunt mai prost pentru că mi s-a deteriorat creierul, iar acest proces este ireversibil”, a spus medicul Mihail Pautov, potrivit gsp.ro.
În ceea ce privește speranța de viață din România, care ar fi mult mai mică în cazul bărbaților față de femei, din cauza consumului de alcool, medicul spune că sunt mai multe cauze.
„Sunt mai multe motive. Femeile fumează mai puțin, consumă mai rar alcool și mai puțin. Și pentru că avem doi hormoni guvernanți biologic diferiți. În cazul bărbaților este vorba de testosteron, iar în cazul femeilor este estrogenul. Iar diferența între cele două este că testosteronul este pro-inflamator într-o oarecare măsură, iar estrogenul este antiinflamator.
Adică hormonul sexual de bază în cazul femeilor le ajută să scadă orice inflamație din corp, iar hormonul de bază în cazul bărbaților crește inflamația. Și aceasta este una dintre cauzele pentru care femeile trăiesc mai mult și mai sănătos decât bărbații”, a completat Mihail Pautov.