Ce schimbări majore se produc în corpul tău după ce treci de pragul de 30 de ani? Unele dintre schimbări pot fi surprinzătoare, motiv pentru care ar trebui să îți cunoști fiecare părticică și să trăiești seria de modificări conștient. Mulți sunt speriați de vârsta de 30 de ani când energia este dozată altfel, îți vezi primele fire de păr alb, începi să nu mai ai răbdare și simți nevoia să fii mai organizat pentru a-ți putea îndeplini toate activitățile dintr-o zi.
Corpul tău începe să treacă prin mai multe schimbări după ce împlinești vârsta de 30 de ani. Unele din ele pot fi surprinzătoare, așa că trebuie să știi la ce să te aștepți și să înveți din mers să te adaptezi cu noile modificări.
Schimbarea prefixului îi sperie pe mulți, mai cu seamă când este vorba de terminarea anilor în care se mai pot crede adulți tineri. De la 30 de ani încep să se vadă primele fire de păr alb, pielea începe să se rideze și este chiar mai greu să devii părinte.
Pare sfârșitul tinereții pentru unii, dar nu trebuie să vezi doar dezavantajele. Vârsta aceasta aduce și experiență, perspective luminoase și un alt mod de a te bucura de fiecare clipă ori de a te înțelege și cunoaște mai bine.
Pentru femei, una din cele mai mari preocupări după împlinirea acestor ani este problema fertilității. Majoritatea oamenilor din ziua de azi ajung să-și facă o familie abia după 30-35 de ani sau chiar mai târziu pentru că se preocupă de cariera lor.
Al treilea deceniu de viață aduce griji pentru doamne în acest scenariu. Nu este cazul să îți faci probleme dacă începând de la 20 de ani ai adoptat un stil de viață sănătos care să te ajuta.
De asemenea, este indicat să renunți la consumul de alcool. Odată cu împlinirea vârstei de 30 de ani crește riscul bolilor. Inflamațiile pot apărea mai des.
Pentru a încetini anumite procese, renunță la fumat și controlează-ți greutatea. Fă sport în mod regulat și dormi suficient pentru a scăpa de stres. Mai mult decât atât, poate nu mulți știu, dar creierul nu crește odată cu înaintarea în vârstă, ci chiar își pierde din volum.
După 30 de ani, se pierd treptat aproximativ 50.000 de neuroni pe zi. Creierul știe însă să se adapteze situației noi, așa că nu trebuie să îți faci griji. De cele mai multe ori acest lucru afectează memoria.