Potrivit studiilor, persoanele care au nevoie să slăbească au o carență de vitamina A în țesuturi, iar consumul de morcovi poate să ajute celulele să funcționeze cum trebuie. Mai mult, morcovii oferă sațietate și te ajută să consumi mai puțină mâncare.

Leguma mai este bogată și în vitamina C, o vitamină care ajută în arderea grăsimii în timpul exercițiilor fizice. Dacă consumi morcovi fierți, ai 10 % din doza zilnică de vitamina C în corp. De evitat sunt însă morcovii la conservă, deoarece au mult sodiu și favorizează reținerea apei în țesuturi.

Beneficiile consumului de morcovi

Morcovul ajută la sănătatea ochilor și a vederii, prin conținutul ridicat de betacaroten. Morcovul previne ameliorează nictalopia, o afecțiune care se manifestă prin neputința de a vedea noaptea sau în situații de luminozitate redusă. Morcovul este bogat în betacaroten, dar și apă. De asemenea, 100 de grame morcovi conține:

  • apă: 88%;
  • calorii: 41;
  • proteine: 0.9g;
  • carbohidrați: 9.6g;
  • zaharuri (sucroză și glucoză): 4.7g;
  • fibre solubile și insolubile: 2.8g