Cei care încearcă să slăbească se pot baza pe morcovii fierți. Această dietă este chiar recomandată de nutriționiști, deoarece morcovii fierți sunt bogați în minerale și vitamine, având și puține calorii.
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci morcovi fierți, zilnic
Pentru a slăbi și a-ți accelera metabolismul, dieta cu morcovi fierți este una ideală. O porție de morcovi fierți are numai 54 de calorii. Morcovii fierți au vitamina A, o vitamină care te ajută să slăbești. Rădăcinoasele conferă corpului, cu numai o ceașcă, 400% din aportul de vitamina A recomandată zilnic. Organismul convertește vitamina A din alimente în retinoizi, ce interacționează cu celulele și țesuturile. Prin dieta cu morcovi fierți, vitamina a favorizează și reducerea circumferinței abdominale.
Potrivit studiilor, persoanele care au nevoie să slăbească au o carență de vitamina A în țesuturi, iar consumul de morcovi poate să ajute celulele să funcționeze cum trebuie. Mai mult, morcovii oferă sațietate și te ajută să consumi mai puțină mâncare.
Leguma mai este bogată și în vitamina C, o vitamină care ajută în arderea grăsimii în timpul exercițiilor fizice. Dacă consumi morcovi fierți, ai 10 % din doza zilnică de vitamina C în corp. De evitat sunt însă morcovii la conservă, deoarece au mult sodiu și favorizează reținerea apei în țesuturi.
Beneficiile consumului de morcovi
Morcovul ajută la sănătatea ochilor și a vederii, prin conținutul ridicat de betacaroten. Morcovul previne ameliorează nictalopia, o afecțiune care se manifestă prin neputința de a vedea noaptea sau în situații de luminozitate redusă. Morcovul este bogat în betacaroten, dar și apă. De asemenea, 100 de grame morcovi conține:
- apă: 88%;
- calorii: 41;
- proteine: 0.9g;
- carbohidrați: 9.6g;
- zaharuri (sucroză și glucoză): 4.7g;
- fibre solubile și insolubile: 2.8g
Morcovul conține vitamina A, vitamina B6, vitamina B7, vitamina K, biotină (vitamina H), antioxidanți. Morcovii pot să scadă problemele cardiovasculare și hipertensiunea, dar ajută și la scăderera colesterolului din sânge, factor ce contribuie la instalarea diabetului. Morcovii conțin puține calorii, zaharuri naturale cu un indice glicemic scăzut. Mai mult, fibrele încetinesc eliberarea zaharurilor sub formă de glucoză în sânge. Morcovii susțin organismul în detoxifierea tractului digestiv, fiind eliminate mai ușor toxinele care încetinesc procesul de scăderea în greutate. Uleiul și alte extracte din morcovi se găsesc adesea în produsele de îngrijire, dar și în cremele și loțiunile de plajă datorită efectului protector pe care îl conferă pielii. Însă, ca o precauție, morcovii pot să declanșeze reacții alergice cum ar fi cele specifice alergiei la polen.