Ghimbirul este unul dintre acele condimente care adaugă ceva special oricărui preparat în care este adăugat. Consumul lui zilnic oferă tot felul de beneficii pentru sănătate.
Reflux gastroesofagian, cunoscut și sub denumirea de arsuri la stomac, este o afecțiune dureroasă care vă poate determina să luați medicamente fără prescripție medicală pentru a vă ameliora simptomele. Data viitoare, verificați eticheta, căci pe lista de ingrediente a unor medicamente pentru arsuri la stomac se regăsește ghimbirul. Astfel, luând ghimbir în momentele de criză de stomac veți gestiona simptomele. Dovezile arată că ghimbirul, consumat regulat, poate reduce până la zero șansele de apariție a acestor gen de episoade.
O altă modalitate prin care ghimbirul vă poate ajuta se referă la articulații. Substanța din ghimbir despre care cercetătorii cred că reduce inflamația se numește gingerol și este prezentă în cantități mari în rădăcină. Anumite studii au descoperit, de asemenea, că ghimbirul este la fel de eficient ca ibuprofenul în reducerea durerilor articulare. De fapt, cercetătorii au stabilit în 2015 că persoanele care suferă de osteoartrită ar putea chiar ameliora durerea locală prin aplicarea unei creme sau unguent care conține ghimbir.
Face pielea mai frumoasă. Ghimbirul poate fi, de asemenea, minunat pentru pielea ta, dar nu trebuie neapărat să-l aplici local pentru a vedea rezultatele. Faptul că ghimbirul este atât de bun pentru digestie are un efect corolar asupra aspectului pielii, deoarece alimentele care stau prea mult timp în sistemul digestiv pot crea subproduse toxice care se manifestă în probleme precum psoriazisul, eczemele și acneea.
Ghimbirul ajută la interior pentru a promova digestia, dar poate contribui și la o piele netedă atunci când iese din corp prin transpirație. Ghimbirul poate servi și ca antiseptic pentru mici tăieturi sau abraziuni, potrivit manukafeed.com.
Adăugarea ghimbirului în dieta zilnică poate face și mai ușoară pierderea în greutate. Ajută la îmbunătățirea arderii caloriilor și la stimularea metabolismului corpului, astfel încât alimentele să fie digerate complet între mese. Știm, de asemenea, că joacă un rol în arderea grăsimilor, digestia carbohidraților și secreția de insulină, toate procesele vitale implicate în cât de multă grăsime rămâne stocată în organism. În plus, se crede că ghimbirul vă ajută să vă mențineți plin mai mult timp, astfel încât să puteți rezista acelor pofte de gustare.