Ghimbir, lămâie, usturoi și apă. Cea mai bună băutură pe care s-o bei vara

Autor: Alexandra Chivu - 10:53, 17 iul. 2019
Ghimbir, lămâie, usturoi și apă. Cea mai bună băutură pe care s-o bei vara

Ghimbir, lămâie, usturoi și apă, o băutură perfectă pentru vară după recomandările medicilor. Băutura, bazată pe ingrediente naturale, mai este numită și elixirul care curăță arterele și ficatul.

Ghimbir, lămâie, usturoi și apă. Cea mai bună băutură pe care să o bei vara

Combinația dintre cele trei ingrediente, la care se adaugă și apă, este destul de comună și oferă multe beneficii pozitive organismului. Consumul zilnic al licorii va distruge blocajele din artere și te va ajuta să elimini și grăsimea până să ajungă în sânge, pe lângă faptul că este o băutură bună pentru perioada în care ne aflăm. De altfel, dând deoparte armonia pe care i-o conferă corpului vara, scopul principal al băuturii constă în tratarea și prevenirea arterelor înfundate, ateroscleroza.

Beneficii:

  • reglează grăsimea arterială
  • previne corpul de oboseală
  • previne și tratează infecțiile și răcelile
  • consolidează sistemul imunitar
  • curăță ficatul
  • îmbunătățește enzimele hepatice
  • previne radicalii liberi din organism
  • duce la apariția de boli mai grave și mai multe condiții asociate cu boli de inimă și a sistemului circulator
Ghimbir, lămâie, usturoi și apă. Cea mai bună băutură pe care s-o bei vara
Băutura mai este numită și elixirul care curăță arterele și ficatul

Ingrediente băutură pentru vară:

  • 4 căței de usturoi
  • 4 lămâi cu coajă
  • o rădăcină mică de ghimbir sau două linguri de ghimbir pudră
  • 2 litri de apă

Mod de preparare:

Spală lămâia și tai-o în felii de mărimea pe care o dorești. Pune-le în blender, însoțite de usturoi și ghimbir. Amestecă ingredientele până obții o pastă, apoi o răstorni într-o oală, torni cei doi litri de apă și o pui la fiert. După ce amestecul fierbe și își amestecă gusturile, îl lași să se răcească. Lichidul obținut îl pui într-o sticlă. Este recomandat să bei din ce ai preparat câte un pahar de 200 ml cu cel puțin 2 ore înainte de mese ori pe stomacul gol. Pentru cei cărora mirosul de usturoi este un chin, trebuie menționat că amestecul dintre lămâie și ghimbir face ca neplăcerea creată de usturoi să dispară, căci prin fierbere se neutralizează mirosul acestuia.

Ghimbirul și beneficiile sale:

Ingredientul este eficient pentru stimularea digestiei și poate fi consumat sub orice formă. Rădăcina plantei stimulează enzimele necesare digestiei, elimină gazele intestinale și reduce spasmele stomacale. De știut este că poți consuma planta atât în stare proaspătă, crudă, mestecând o jumătate de felie, cât și sub formă de cea, capsule sau de tinctură.


Citește și...