12 oct. 2020 | 21:20

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci aceste alimente. Ce probleme mari vei avea la stomac

Știri generale
Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci aceste alimente. Ce probleme mari vei avea la stomac
Ce se întâmplă dacă mănânci aceste alimente

O serie de alimente pot provoca probleme grave la sistemul digestiv. Ce se poate întâmpla în urma consumului acestora și care sunt ele.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă mănânci aceste alimente

În caz că ai des probleme cu sistemul digestiv, trebuie să știi că acest lucru se poate întâmpla din cauza alimentelor pe care le consumi, care pe lângă kilogramele în plus, pot determina și apariția inflamațiilor. Iată câteva exemple!

  • Alimentele bogate în carbohidrați – Acestea pot aduce afecțiuni grave pentru sănătatea stomacului. Din această cauză, este foarte important să le consumi în cantități moderate și cât de rar poți. Printre cele mai dăunătoare sunt pâinea, chipsurile, pastele, cerealele, orezul alb și covrigii.
  • Grăsimile nesănătoase – Din cauză că ajută la acumularea de grăsime în zona taliei, grăsimile trans trebuie evitate, fiind extrem de nocive pentru organism. Se găsesc cu precădere în preparatele procesate, în lactate precum margarina, dulciuri și snaksuri.
  • Carnea Grasă – Fiind greu de digerat, carnea grasă consumată des poate determina apariția bolilor de inimă, asociate în mod direct cu riscul de a face infarct. Tocmai de aceea, este bine să alegi o carne mai slabă și să eviți mezelurile.
  • Cartofii Prăjiți – Cartofii sunt preferați de multă lume, însă nu mulți sunt aceia care știu cât de mult pot dăuna stomacului. Acest lucru se întâmplă din cauza faptului că provoacă refluxul gastric. Mai mult, stomacului îi ia mai mult timp să îi digere, din cauza cantității ridicate de grăsimi conținute.
  • Fructoza în exces – Alimentele cu un conținut mare de fructoză pot duce la apariția unor simptome destul de neplăcute precum balonarea sau diareea. Potrivit unui studiu publicat în Jurnalul de Gastroenterologie s-a constatat că pacienții cărora li s-au scos din dietă cu fructoză au avut mai puține simptome de acest gen. Din acest motiv, este recomandat să consumi în cantități moderate merele, pepenele, sparanghelul, mierea și mangoul, potrivit Clickpentrufemei.ro.

Alimente ce tratează durerea de stomac

Bananele – Conțin fibre naturale și compuși antiinflamatori care tratează durerea de stomac. Ele reduc aciditatea gastrică și stimulează dezvoltarea bacteriilor sănătoase în intestine.

Totodată, aceste fructe au un nivel mare de potasiu. Acest mineral ajută la reglarea electroliților din organism după ce ai suferit de vomă sau diaree. În plus, bananele sunt bogate în zaharuri naturale care îți oferă energie și senzația de sațietate.

Bananele ajută stomacul

Bananele ajută digestia

Orezul – Orezul este foarte bogat în amidon și fibre naturale care protejează mucoasa gastrică împotriva excesului de acid. Acest fapt ajută procesele digestive. În plus, orezul are un efect calmant, ameliorând inflamațiile și durerea abdominală. Mai mult, acest aliment este ușor de digerat și nu provoacă reflux acid sau dezechilibre ale pH-ului la nivelul stomacului.

Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei
Digisport.ro
Istoria neștiută a Gării de Nord din București. De ce a vrut Ceaușescu să o dărâme
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Serviciul militar obligatoriu în România. Ce tactică adoptă țara noastră
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
Obligație fără excepții pentru PROPRIETARII de locuințe din România. Ai doar 30 zile să rezolvi
Capital.ro
Ce se ascunde în plicurile de ceai: Descoperirile surprinzătoare ale oamenilor de știință
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
CÂND se dau PENSIILE de PAȘTE. ANUNȚ de la POȘTĂ pentru trei milioane de PENSIONARI
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro