Sucurile stoarse natural la tine acasă sunt cele mai bune surse de vitamine și te ajută să-ți potolești pofta de alte băuturi dulci din comerț. Desigur că și în magazine mai sunt câteva alternative sănătoase, dar e cel mai bine să ți le prepari tu singur. Astfel poți să alegi cantitatea, știi sigur calitatea fructelor sau legumelor pe care le pui și îți faci consistența după bunul plac. Ce efect are sucul de sfeclă, morcov și măr? Poate nu știai.
Românii nu au fost odinioară mari consumatori de sfeclă, acum însă lucrurile s-au schimbat. Anii au trecut, iar gastronomia a ajuns și ea la un nivel aparte, continuând ca rețetele de pe internet sau cele din show-uri culinare cu diverse ingrediente să-i inspire pe cei mai mulți. De asemenea, în vremurile acestea este sugerat un stil de viață echilibrat, mulți încercând să lase deoparte execesele. În copilărie, maximum preparatelor unde regăseam sfecla erau câteva borșuri și renumita salată cu sfeclă și morcov ras, alături de câteva linguri sănătoase de maioneză sau fără. Azi, mulți dintre noi se începem ziua cu sucurile naturale care au devenit vedetele zilei.
Medicii recomandă folosirea băuturilor naturale și preparate în case tocmai pentru că au un aport aparte de vitamine și ne scapă de poftele multe de pe timpul zilei. Unul din cele mai bune este cel din sfeclă, morcov și măr. În funcție de cantitatea de apă și de cea de fructe și legume îl poți face mai lichid sau cu o consistență mai închegată. Desigur că poți schimba ingredientele și îl poți prepara cu ce fructe sau legume dorești, dar cea prezentată este o variantă foarte bună. Dacă vrei totuși să fie mai dulce, ți se recomandă să nu pui zahăr, ci miere de calitate sau sirop de agave. De asemenea, îți este sugerat să nu te arunci să înlocuiești totul cu îndulcitori.
Ingrediente: