Cele 6 combinații de alimente care nu trebuie amestecate niciodată. Nu face această greșeală

Cele 6 combinații de alimente care nu trebuie amestecate niciodată. Nu face această greșeală
6 combinații greșite: ce alimente nu trebuie amestecate?

Anumite alimente nu trebuie să fie amestecate. Ai grijă la ce introduci în meniul tău zilnic! Mulți fac această greșeală care se află printre regulile de bază ale unei alimentații echilibrate și sănătoase.

6 combinații greșite: ce alimente nu trebuie amestecate?

Stilul de viață al acestor vremuri este unul extrem. Timpul e cel mai mare inamic al tuturor, iar chiar și atunci când trebuie să ne facem datoria și să hrănim corespunzător corpul pentru a putea rezista o zi întreagă nu o facem corect. Mulți dintre noi facem cele mai puerile erori atunci când vine vorba de meniul zilnic. Alimentele puse în coșul de cumpărături poate arată bine, dar grija trebuie să fie îndreptată în special asupra etichetelor lor și a combinațiilor potrivite care uneori sunt expuse pe ambalaj.  Consumul regulat de fructe și legume are o foarte mare importanță în menținerea sănătății optime a corpului, dar cu toate astea puțini știu că unele din ele nu pot fi consumate în combinație cu anumite alimente pentru că îngreunează digestia normală. Mâncatul lor simultan poate pune în pericol sănătatea întregului organism.

„Nu este suficient sa furnizam corpului elementele necesare, ci mai important este ca ele sa fie utilizate de organism. Este foarte posibil sa va hraniti corect, insa organismul sa nu beneficieze de acesti nutrienti tocmai din cauza interferentei alimentelor incompatibile la aceeasi masa”
Lector univ. dr. Lygia Alexandresc (Sursa: csid.ro)

  • Budincă și banane
  • Portocale și morcovi
  • Ananas și lapte
  • Papaya și lămâie
  • Guave și banane
  • Portocale și lapte
  • Legume și fructe îngeneral
Ce combinații trebuie să elimini din meniul zilnic
Ce combinații trebuie să elimini din meniul zilnic

Recomandări utile: Așa DA

Dulci – poţi amesteca după bunul plac fructele dulci precum merele, bananele, pepenele galben şi lubeniţa, deoarece nu conţin acizi.

Acide – poţi combina în siguranţă fructe bogate în acid citric precum portocale, lămâi, struguri, coacăze, grepfrut şi kiwi.

Semi-acide – poţi amesteca după bunul plac fructele cu conţinut mic de acizi precum mango, zmeură, căpşuni şi mere.

Neutre – aceste fructe conţin uleiuri vegetale, vitamine, proteine şi săruri; printre ele se numără migdalele, avocadoul, nucile, nucile de cocos şi alunele.

Combinații care îngrașă
1. Proteine animale și carbohidrați simpli
2. Mai multe feluri de proteine de origine animală la aceeași masă
3. Lactatele nu se mănâncă nici ele oricum
4. Fructele se mănâncă separat

Combinații care slăbesc
1. Proteine cu legume
2. Grăsimi animale cu zarzavat și salate
3. Leguminoase cu produse bogate în amidon