20 oct. 2020 | 16:18

Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei lapte cald cu turmeric. Își face efectul în 30 de minute

Știri generale
Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei lapte cald cu turmeric. Își face efectul în 30 de minute
Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei lapte cald cu turmeric. Își face efectul în 30 de minute

Turmericul sau curcuma este acel condiment galben-auriu, care este utilizat în rețetele de curry din Asia. Este înrudit cu ghimbirul și are un gust iute-amărui, dar și aromatic.

Ce se întâmplă în corpul tău dacă bei lapte cald cu turmeric

De altfel, turmericul este un bun antiinflamator, antioxidant, având proprietăți anticancerigene, care îl face perfect pentru introducerea sa în dietă. Dar dacă nu ești un fan al curry-ului, turmericul cu lapte este cea mai bună și mai sănătoasă opțiune.

De menționat este că turmericul cu lapte poartă denumirea de lapte de aur, golden milk, ce se realizează prin infuzie de turmeric uscat sau cu rădăcini proaspete de turmeric și lapte. Indienii folosesc acest lapte de aur pentru tratarea diferitelor boli ori îl folosesc pur și simplu ca tonic. Băutura este ușor de făcut și este delicioasă, iar laptele absoarve cea mai mare parte din proprietățile picante ale turmercului. Iată beneficiile laptelui de aur.

Susține sistemul imunitar

Datorită efectului antiviral, acesta este foarte bun de introdus în dieta zilnică, în special în perioadele reci. Dacă ești predispus la boli infecțioase, este recomandat un pahar de turmeric cu lapte dimineața, pe stomacul gol sau înainte de culcare.

Vindecă tusea și răcelile

Proprietățile sale antibacteriene cmbat infecțiile, iar cele antiinflamatoare ajută la ameliorarea simptomelor. O cană caldă de lapte cu turmeric oprește tusea și oferă un somn odihnitor.

Pentru problemele digestive

El este folosit în multe rețete de mâncare datorită efectelor de îmbunătățire a digestiei, stoparea gazelor și eliminarea stărilor de arsură la stomac în urma refluxului gastric.

Tonic pentru ficat

Studiile au arătat că substanța activă din turmeric, curcuminul, previne și vindecă ciroza hepatică și ficatul gras. Reduce și impactul la nivelul țestului ficatului de către substanțele toxice.

Excelent purificator de sânge

Este un bun agent detoxifiant și ajută la eliminarea impurităților din sânge prin îmbunătățirea funcționării ficatului.

Îmbunătățește aspectului pielii

Curcuma îmbunătățește textura pielii, îi oferă un aspect catifelat, reduce ridurile și acneea.

Vindecă bolile autoimune

Turmericul cu lapte ajută la întărirea sistemului imunitar și la reglarea acestuia, ca să nu existe riscul unei boli autoimune.

Pentru durerile de cap

O cană caldă de turmeric cu lapte ameliorează migrenele. Curcuminul crește fluxul de mucus și ajută la drenarea sinusurilor, dar îmbunătățește circulația sângelui.

Reduce durerea artritică

Curcuma este bună atât pe plan extern, prin ungerea zonei afectate cu acest condiment, cât și pe plan intern, dar nu se amestecă cu lapte de origine animală, ci cu lapte de cocos.

Îmbunătățește sistemului reproducător al femeii

El acționează ca un fitoestrogen blând, ce stimulează sănătatea sistemului reproducător. Astfel crește fertilitatea femeilor care se luptă cu insuficiența hormonală. Mai este un stimulent uterin ce ameliorează durerile menstruale, dar este de evitat în perioada sarcinii.

Proprietăți anticancerigene

Această curcumină are proprietăți de distrugere a celulelor canceroase și de prevenție a lor. Astfel, laptele de aur luptă împotriva cancerului de sân, prostată, piele, colon etc.

Ajută la un somn odihnitor

Se bea un pahar de lapte cald cu turmeric înainte de culcare. Acesta stimulează creierul pentru producerea de serotonină, care induce  senzația de somnolență.

„Golden milk” este foaarte ușor de preparat și este foarte delicios. Se face fin jumătate de linguriță de turmeric sau o bucățică de turmeric proaspăt, o cană de lapte, jumătate de cană de apă și 2-3 boabe de piper. Ingredientele se fierb, amestecându-se constant timp de 10 minute.

PlaySport
A umilit-o public pe Anamaria Prodan: „Îi dau bani lunar: 2.000 de euro! Cere și extra”
Ego.ro
INCREDIBIL cum arată Andra FĂRĂ haine! A renunțat și la lenjeria intimă, doar Măruță o vede așa
Digi24
Nu plătesc chirie, dar nici nu pot fi dați afară din locuință. Cum a fost păcălit de chiriași proprietarul unei case din Brașov
Cancan.ro
Cristian Cioacă a comis-o din nou, la 17 ani de la dispariția Elodiei Ghinescu: „I-a luat tot, și viața, și tot ce…”
GSP.ro
Nu a ținut pasul. O artistă faimoasa a dat detalii picante din dormitor: „Am făcut sex de peste 10 ori în vacanță. Se putea și mai bine”
Stirile PROTV
Incendiu violent în sectorul 1 din Bucureşti. 16 autospeciale de stingere intervin
Romania TV
Se scumpesc ţigările! Cât va ajunge să coste un pachet începând de mâine
Capital.ro
Dispare buletinul fizic? Intră în vigoare din 2026. Se aplică în toate țările UE
EVZ.ro
Val de cutremure în România. Când va veni marele seism
Adevarul
La ce se uită de fapt musafirii când vor să știe cât de curată este casa gazdelor. „Așa ne-am despărțit eu și fosta logodnică după ce i-am vizitat părinții“
BZI.ro
Simona Halep a făcut o schimbare radicală de look! Fanii nu au știut inițial cine este – FOTO
Spynews.ro
Andreea Sasu a confirmat că urmează să aibă un copil cu Philipp Plein! Românca a recunoscut tot ce s-a zvonit: ”Suntem împreună de un an de zile”
Libertatea.ro
Momentul în care un medic este „înghițit” de trotuarul care s-a surpat brusc, în centrul unui oraș brazilian. Bărbatul și-a fracturat femurul
Sport.ro
FOTO Ivana Knoll se pregătește de EURO 2024 în cele mai incendiare ținute! Fanii au reacționat imediat când au văzut-o așa
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Schimb de replici între Vlad Gherman și Cristina Ciobănașu, imediat după cununia civilă! Oana Moșneagu nu a mai suportat și a intervenit: ”Ăștia suntem noi!”
Redactia.ro
Anamaria Prodan i-a propus lui Gigi Becali să-i fie naș la nunta cu Ronald Gavril. ”Da, m-am împăcat cu Gigi!”
Digisport.ro
Zodii cărora viața li se schimbă radical după Eclipsa de soare din 8 aprilie. Transformări și noutăți la tot pasul
Click.ro
De necrezut! Cum arată acum casa Alexandrei Bodi. "Regina TikTok-ului" cere donații pentru a-și pune dantura: "Să văd cât mă costă, vă dau răspunsul..."
Viva.ro
SUA avertizează: China ajută Rusia să câștige războiul cu Ucraina. Îi trimite echipamente și imagini de pe front
Digi24
Un mare actor, iubit de public, a ajuns de nerecunoscut! Imaginile au emoționat mii de oameni
Unica.ro
Se vinde o fabrică legendară. A fost unică în România
EVZ.ro
CRBL și Elena, soția lui, vor divorța! Cei doi au ales să se separare, după 16 ani de căsnicie: „Cu inimile împovărate de tristețe...” / FOTO
Spynews
Cutremur mondial. Zelenski a anunțat în această seară: Ucraina va pierde războiul
Capital.ro
Cutremur în Muntenia, Brăila. Este al doilea seism produs în mai puţin de 24 de ore. Reacţia oamenilor
Antena 3
Antonia, noi imagini devenite virale în timp record. Fanii au fost luați prin surprindere
TV Mania
Ce i-a transmis public Cristina Ciobănașu lui Vlad Gherman după ce s-a căsătorit. Reacția actorului a venit imediat. Ce i-a răspuns
Avantaje
Vechimea în muncă la pensie. Cum este afectată de reducerea programului de muncă
Mediaflux
Andreea Sasu a confirmat că urmează să aibă un copil cu Philipp Plein! Românca a recunoscut tot ce s-a zvonit: ”Suntem împreună de un an de zile”
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Îți amintești de Nicolas Alex, băiatul „Super-Super” care făcea furori cu videoclipurile sale de la bâlci în 2017? Cum arată acum
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro