Rețetă Kinder felie de lapte. O gustare simplă, ideală în timpul zilei

Rețetă Kinder felie de lapte. O gustare simplă, ideală pentru un mic dejun ușor

După ce îl descoperă, toți copiii îl vor mai mult și mai mult. Nu se poate pe cât de des și l-ar dori, dar zahărul poate exista în dieta unui micuț, în cantități mici. Cu toate acestea, toți părinții vor ca minunile lor să mănânce sănătos…și dacă s-ar putea și ieftin. Există variante! Una dintre ele este chiar aici: Kinder felie de lapte, făcut în propria bucătărie, cu ingrediente a căror proveniență le cunoști.

Rețetă Kinder felie de lapte

Kinder Chocolate este o linie de produse de cofetărie produsă de compania italiană Ferrero. Creat de Michele Ferrero, produsul apărut în Italia, în 1968, a fost introdus pe piețele germane și italiene, înainte de a fi vândut și în alte țări din Europa. De atunci, compania a făcut o sumedenie de alte delicii, printre care și felia de lapte.

„Kinder Felie de lapte este o gustare simplă și fresh, facută din lapte proaspăt, ideală pentru un mic dejun ușor și delicios. O cremă de lapte ușoară și delicată cu o picatură de miere, între doua bucăți de pandișpan: Kinder Felie de lapte este bunătatea proaspată făcută cu ingrediente atent selecționate”, își descrie compania produsul.

Rețetă Kinder felie de lapte. O gustare simplă, ideală în timpul zilei
Kinder felie de lapte

Ingrediente blat

  • 5 oua
  • 125 g făină
  • 25 g cacao
  • 100 g zahăr
  • 40 ml apă
  • sare
  • 1 plic zahăr vanilat

Ingrediente cremă 

  • 800 ml friscă sau smântână naturală grasă
  • 200 ml lapte
  • 150 g miere
  • 250 g ciocolată albă
  • 20 g gelatină foi
  • 2 lingurițe extract vanilie sau 2 plicuri zahăr vanilat
  •  coajă rasă de portocala

Mod de preparare

Încinge cuptorul la 180 de grade Celsius, apoi pregătește blatul. Sparge ouăle întregi și adaugă peste ele zahărul, praful de sare, vanilia și bate totul bine până îți iese o spumă albă și pufoasă. Adaugă la final apa și amestecă ușor. Cerne făina și cacaoa deasupra compoziției lichide și încorporează totul delicat, cu o spatulă. Pune hârtie de copt într-o tavă și toarnă în ea compoziția.

Pentru cremă este nevoie să amesteci cu mixerul smântâna pentru frișcă până ce devine spumă. Pune rezultatul la frigider, până prepari și restul cremei. Înmoaie foile de gelatină în apă rece, într-un bol mic, și las-o să se hidrateze. Pune într-o cratiță pe foc 200 ml de lapte și adu lichidul la punctul de fierbere. Stinge focul și înmoaie gelatina, apoi amestecă bine. Urmează să pui și ciocolata albă, ruptă în bucăți. Amestecă delicat și pune și cele 150 de grame de miere și firicelele de coajă de portocală rasă.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI