12 iun. 2023 | 18:39

Ce să faci ca să nu se mai lase checul atunci când îl scoţi din cuptor. Detaliul care îţi strică definitiv desertul

Utile
Ce să faci ca să nu se mai lase checul atunci când îl scoţi din cuptor. Detaliul care îţi strică definitiv desertul

Checul este una dintre cele mai îndrăgite prăjituri de pe meselor românilor. Deși pare o prăjitură simplă, există un detaliu care îți poate strica complet desertul și care îl face să se lase atunci când îl scoți din cuptor.

Checul, arta din bucătărie

De multe ori, făcutul prăjiturilor reprezintă arta, dar și talentul, pe care le are o adevărată gospodină. Atunci când vrei îi îndulcești pe cei dragi, apelezi la cunoscutul chec, pe care cu siguranță l-ai mâncat încă din copilărie, când îl făceau bunica sau mama.

Cea mai mare problemă cu care se confruntă gospodinele atunci când vine vorba de acest desert, apare atunci când checul se lasă fie în cuptor, fie când l-ai scos, iar asta te descurajează să îl prezinți în fața celor dragi. Acest lucru are la bază mai multe cauze pe care ți le vom desluși imediat.

Cum să faci un chec ca al bunicii

Tot ce e făcut de bunica e mai bun. Ai încercat chiar rețeta ei, dar nu-ți iese la fel ca a ei și nu înțelegi ce nu faci corect? Ei bine, unul dintre motivele pentru care se lasă checul este că ai pus prea mult praf de copt sau bicarbonat de sodiu sau nu ai folosit agentul de dospire potrivit. În acest caz prăjitura crește mult prea repede și nu apucă să se coacă și în interior.

De asemenea, checul se mai poate lăsa și atunci când nu e copt în modul corespunzător. Multe gospodine se vaită că nu e copt la mijloc, dar e ars la exterior. În acest caz, trebuie să verifici cu o scobitoare pentru a vedea dacă este copt și la mijloc. Dacă aceasta iese curată înseamnă că și checul tău este gata. În schimb, dacă pe ea se lipesc firimituri de prăjitură mai are nevoie de mai mult timp de coacere.

Nu uite de rețetă! Rețeta reprezintă principalul inamic, dacă nu o respecți. Ține cont de toți pașii și nu încerca să modifici, dacă vrei să nu dai greș. Dacă aceasta nu cere praf de copt, nu trebuie să pui. Checul va crește frumos chiar și așa.

Citește și: De ce se crapă de fapt checul în cuptor. Greșeala majoră pe care o fac gospodinele

Digisport.ro
N-a pronunțat ”România”! Cum ne-a numit prim-ministrul din Kosovo, după scandalul de la București
Stirile PROTV
NATO și-a mobilizat avioanele de luptă după un atac masiv lansat de Rusia. Ploaie de rachete la granița Alianței
PlaySport
IMAGINILE MOMENTULUI! Arbitra de 24 de ani a fost prinsă cu observatorul de 3 ori mai în vârstă ca ea și video-ul compromițător a fost făcut public!
Ego.ro
Anamaria Prodan, de nerecunoscut. Brunetă și machiată strident, la nunta cu fostul soț FOTO
ProActual
Imagini NEMAIVĂZUTE cu Monica Tatoiu! Cum arăta pe vremea când se iubea cu Florin Călinescu
EVZ.ro
Singura fotografie cu Sfinxul din Bucegi în 1896. Avea mustață și plete. Transformări uimitoare
Spynews.ro
Războiul continuă! Anamaria Prodan l-a dat în judecată pe Dinte, martorul lui Laurentiu Reghecampf
PRO TV
”Cu Anca Dinicu mă sărut, cu Anisia Gafton mă însor, iar pe Alex Bogdan...” Declarațiile din culise ale unui coleg de scenă
Adevarul
Momente de groază pentru pasagerii unui avion care a căzut în gol peste două mii de metri: „Am crezut că vom muri, oamenii de lângă noi au intrat direct în tavan”
BZI.ro
Adriana Bahmuțeanu, mesaj înduioșător pentru fiii cei mari ai lui Silviu Prigoană: ”Să le trimită dramul de înțelepciune!”
Viva.ro
Vestea că Silviu Prigoană nu era, de fapt, căsătorit cu Mihaela i-a luat pe toți prin surprindere, dar asta nu e tot! S-au aflat detalii neașteptate acum: "Față de restul lumii...”