12 iun. 2023 | 18:39

Ce să faci ca să nu se mai lase checul atunci când îl scoţi din cuptor. Detaliul care îţi strică definitiv desertul

Utile
Ce să faci ca să nu se mai lase checul atunci când îl scoţi din cuptor. Detaliul care îţi strică definitiv desertul

Checul este una dintre cele mai îndrăgite prăjituri de pe meselor românilor. Deși pare o prăjitură simplă, există un detaliu care îți poate strica complet desertul și care îl face să se lase atunci când îl scoți din cuptor.

Checul, arta din bucătărie

De multe ori, făcutul prăjiturilor reprezintă arta, dar și talentul, pe care le are o adevărată gospodină. Atunci când vrei îi îndulcești pe cei dragi, apelezi la cunoscutul chec, pe care cu siguranță l-ai mâncat încă din copilărie, când îl făceau bunica sau mama.

Cea mai mare problemă cu care se confruntă gospodinele atunci când vine vorba de acest desert, apare atunci când checul se lasă fie în cuptor, fie când l-ai scos, iar asta te descurajează să îl prezinți în fața celor dragi. Acest lucru are la bază mai multe cauze pe care ți le vom desluși imediat.

Cum să faci un chec ca al bunicii

Tot ce e făcut de bunica e mai bun. Ai încercat chiar rețeta ei, dar nu-ți iese la fel ca a ei și nu înțelegi ce nu faci corect? Ei bine, unul dintre motivele pentru care se lasă checul este că ai pus prea mult praf de copt sau bicarbonat de sodiu sau nu ai folosit agentul de dospire potrivit. În acest caz prăjitura crește mult prea repede și nu apucă să se coacă și în interior.

De asemenea, checul se mai poate lăsa și atunci când nu e copt în modul corespunzător. Multe gospodine se vaită că nu e copt la mijloc, dar e ars la exterior. În acest caz, trebuie să verifici cu o scobitoare pentru a vedea dacă este copt și la mijloc. Dacă aceasta iese curată înseamnă că și checul tău este gata. În schimb, dacă pe ea se lipesc firimituri de prăjitură mai are nevoie de mai mult timp de coacere.

Nu uite de rețetă! Rețeta reprezintă principalul inamic, dacă nu o respecți. Ține cont de toți pașii și nu încerca să modifici, dacă vrei să nu dai greș. Dacă aceasta nu cere praf de copt, nu trebuie să pui. Checul va crește frumos chiar și așa.

Citește și: De ce se crapă de fapt checul în cuptor. Greșeala majoră pe care o fac gospodinele

Parteneri
Cine este soția lui Mihai Gâdea. Agatha Kundri este discretă în ceea ce privește viața sa
Redactia.ro
Povestea de dragoste care a declanşat „scandalul secolului XX” la Hollywood. Ingrid Bergman și-a părăsit familia pentru Roberto Rossellini
Click.ro
Bătaie între jandarmi într-un restaurant din București. Unul dintre ei a ajuns în comă la spital
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Imaginile momentului. Cum s-a afișat fiica Ralucăi Moianu cu soțul ei. Mara a uimit pe toată lumea când a anunțat că e gravidă la 19 ani, cu un bărbat mai în vârstă
Unica.ro
Vremuri de coșmar pentru români. Sărăcia bate la ușă
EVZ.ro
Ce beneficii pentru sănătate are laptele de bivoliță. De ce ar trebui să îl consumi mai des 
Spynews
Călin Georgescu a promis! Anunț pentru toți românii: Vă garantez că...
Capital.ro
Pentru el s-a transformat Maria Popovici? A fost surprinsă la ceas de seară cu un bărbat elegant și galant. Divorțul de Mincu a schimbat-o radical. 20 de imagini în care nu o mai recunoști
Avantaje
RUSIA AMENINȚĂ DIRECT MOLDOVA! PERICOLUL este URIAȘ
Mediaflux
Alimentele care îți reglează glicemia. Vei observa o îmbunătățire majoră
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Doi concurenți au ajuns la eliminare, la Chefi la cuțite. Cine a fost salvat cu amuleta și cine a ieșit
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro