Ce se întâmplă dacă pui mere în apă sărată. Trucul genial folosit de străbunii noștri

Ce se întâmplă dacă pui mere în apă sărată. Trucul genial folosit de străbunii noștri

Se spune că sarea este „ingredientul cu o mie de utilizări“, iar asta pentru că nu e utilă doar în bucătărie. Alături de zahăr, sarea se numără printre acele ingrediente-cheie care nu pot lipsi din nicio gospodărie, întrucât le întrebuințăm zilnic. Prin urmare, nu e de mirare că fiecare dintre noi are rezerve de zahăr și sare în casă. Astăzi vom împărtăși cu voi un truc genial care are la bază sarea și merele. Află ce se întâmplă când le punem împreună. Micul secret al străbunilor noștri a fost deconspirat.

Ce se întâmplă dacă pui mere în apă sărată

Sarea nu este folosită doar pentru a da savoare mâncărurilor sau pentru conservarea preparatelor, ci și în nenumărate alte scopuri. Există multe trucuri care ne fac viața mai ușoară, care au la bază acest ingredient-cheie, însă noi vă vom vorbi astăzi despre cel cu mere și apă sărată, folosit chair de străbunii noștri.

Este bine-cunoscut faptul că, din cele mai vechi timpuri, sarea a fost folosită pentru conservare, pentru a păstra în stare optimă alimentele pentru o perioadă cât mai lungă de timp.

Noi vă recomandăm astăzi să o folosiți și pentru a încetini îmbătrânirea merelor. Cum? Nimic mai simplu! De regulă, după ce au fost culese, merele tind să se înnegrească și, ulterior, putrezesc. Pentru a încetini însă acest proces, de altfel natural, tot ce trebuie să faci este să pregătești o soluție de apă rece sărată.

Ce-ți mai rămâne de făcut este să pui merele în apa sărată pentru aproximativ 10 minute, după care le vei clăti bine.

Citește și: Substanța periculoasă din alimentele ambalate. E mai nocivă decât zahărul și sarea

Trucul genial folosit de străbunii noștri

Acest truc poate fi folosit și cu feliile deja tăiate, care devin maronii la scurt timp după secționarea mărului. În acest fel vei reuși, asemenea străbunilor, să prelungești durata de viață a fructelor.

În cazul în care nu șitai, sarea este foarte utilă și atunci când vrei să răcești mai repede o băutură. Dacă pui o sticlă cu băutură într-o găleată cu apă și gheață, aceasta se va răci mai repede. Dacă în apă adaugi și un praf de sare, băutura din sticlă se va răci și mai repede. În schimb, gheața se va topi mai repede.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI