15 dec. 2021 | 10:05

Substanța periculoasă din alimentele ambalate. E mai nocivă decât zahărul și sarea

Diverse
Substanța periculoasă din alimentele ambalate. E mai nocivă decât zahărul și sarea
Se gaseste in aproape toate produsele din comert

Alimentele procesate și ambalate conțin multe substanțe nocive. Recomandarea specialiștilor pentru oameni este ca aceștia să fie atenți la consumul de sare, grăsimi și zaharuri, însă există o substanță mai dăunătoare decât acestea în produsele ambalate. Ea se regăsește și în preparatele din restaurante și este vorba despre o substanță care intensifică aroma mâncării, astfel încât oamenii să o consume din ce în ce mai mult.

Ingredientul periculos din alimentele ambalate

Sarea și zahărul nu sunt singurii dușmani dintr-o alimentație sănătoasă. Majoritatea produselor ambalate sau de la fast food conțin glutamat de sodiu E621, care este un aditiv regăsit în toate alimentele și preparatele din restaurante.

Scopul utilizări acestei pudre este de a intensifica aromele mâncării și de a aduce mai mult profit. Mai mult, glutamatul de sodiu crește și pofta de mâncare, motiv pentru care vânzările cresc și ele. De aceea, fast-food-ul și produsele ambalate se consumă în cantități exagerate, lucru care provoacă îngrășarea.

Medicii spun că din cauza acestui aditiv se declanșează dependențele de mâncăre. El se găsește în cârnați, salam, chipsuri, alimente conservate și bere. Companiile din industria alimentară folosesc glutamatul de sodiu pentru a oferi aromă mâncărurilor care nu au gust și sunt de slabă calitate dar și pentru a reduce costurile de producție.

Substanța provoacă daune organismului

Această substanță a fost descoperită în 1907 de către un japonez care făcea experimente. El încerca să descopere o aromă prin care alimentele congelate sau conservate să fie îmbunătățite.

În America, glutamatul de sodium este foarte popular, doar că oamenii îl consumă în cantități industriale și are un efect negativ asupra papilelor gustative, dar și a organismului.

Consumul exagerat de glutamat de sodium poate provoca migrene, palpitații, amețeli, slăbiciuni și dureri în piept.

Specialiștii recomandă evitarea produselor procesate și ambalate și consumul unor ingrediente naturale, precum fructe și legume, dar și carne de calitate, neprocesată.

Parteneri
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt
Redactia.ro
Clădirea emblematică din București, demolată. Palatul impunător a fost construit în mai puțin de un an
Click.ro
Decizie fără precedent a BEC. Un candidat la președinție trebuie să șteargă toate materialele de promovare online
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Fiica unei vedete, surprinsă în ipostaze afectuoase cu o colegă. Imaginile s-au viralizat / FOTO
Unica.ro
Temperaturi atipice în următoarele patru săptămâni. O iarnă cum n-a mai fost de mult
EVZ.ro
Adriana Bahmuțeanu, primele declarații după ce băieții ei au fost luați de Protecția Copilului. Fosta soție a lui Silviu Prigoană nu și-a văzut nici acum fiii
Spynews
Statul îți IA BANII. Românii n-au dreptul la ei, deși i-au câștigat corect. Nu poți contesta
Capital.ro
Victorie pentru Adriana Bahmuțeanu! Copiii ei au fost scoși din casa tatălui decedat. Ce se întâmplă acum cu Eduard și cu Maximus
Avantaje
Putin se RĂZBUNĂ! RACHETA rușilor care a SPERIAT țările NATO
Mediaflux
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cod roșu de viscol în mai multe județe ale țării! În ce zone sunt așteptate ninsori și vânt puternic. Ce au anunțat meteorologii
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro