Combinaţia asta a devenit virală. Iată ce se întâmplă dacă pui lămâie în cafea şi ce afecţiuni elimină acest amestec! Doar aşa o vei consuma de acum.
Dacă obişnuieşti să bei, în fiecare dimineaţă, cafea, atunci trebuie să afli care este combinaţia momentului. Din ce în ce mai multe persoane pun în licoarea care îţi dă energie şi suc de lămâie. Se pare că acest amestec este unul minunat pentru organism. Conform specialiştilor, mix-ul dintre 240 de ml de cafea şi sucul de la o lămâie topeşte grăsimea şi elimină durerile de cap. Conţinutul mare de antioxidanţi protejează organismul de cancer, boli de inimă, ficat şi reduce riscul de diabet de tip 2 sau depresie.
Uită de durerile de cap cu acest amestec! Conform unor studii, în urma consumului de cafea apare efectul vasoconstrictor, ceea ce înseamnă strângerea vaselor de sânge şi reducerea circulaţiei sangvină dinspre cap. Mi mult, efectul medicamentaţiei folosite pentru migrene este amplificat.
Cum ambele ingrediente conţin antioxidanţi extraordinari pentru piele, consumul de cafea cu lămâie reduce deteriorarea barierei protectoare de la nivelul acesteia şi îmbunătăţeşte aspectul ei. De asemenea, stimulează şi producţia de colagen.
Un alt motiv pentru care ar trebui să bei această combinaţie ar fi slăbitul. Dacă vrei să accelerezi topirea kilogramelor în plus, atunci adaugă lămâie în cafea şi consumă lichidul înainte cu jumătate de oră de a face efort, timp de trei săptămâni.
Dacă este primul lucru care îţi trece prin minte atunci când te trezeşti, atunci trebuie să afli câteva lucruri interesante despre cafea. De exemplu, cea mai scumpă din lume costă 80 de euro pe 100 de grame, iar ceea ce o face să fie atât de specială este faptul că e extrasă din excrementele pisicilor sălbatice civet. Desigur, apare întrebarea: “Cine ar da atâţia bani pentru a consuma aşa ceva?!”. Dar gusturile nu se discută, nu-i aşa?
Un alt lucru interesant este legat de perioada comunismului în România, când cafeaua era interzisă şi înlocuită cu cicoarea.
“Regimul comunist nu le-a dat posibilitatea românilor să bea o cafea proaspătă şi bună. S-a oprit orice fel de import de cafea. Era considerat un produs de lux în România. Unii psihologi ai comunismului şi-au dat seama că acest aliment aduce o contribuţie deosebită la deşteptarea românului. La dezvoltarea sa intelectuală. Nu trebuia ca oamenii să înceapă să gândească foarte bine, iar cafeaua avea aceast efect asupra lor”, a povestit Gheorghe Florescu, celebrul cafegiu bucureştean.
Dacă adori gustul amar al cafelei, este important să ştii că nu cafeina îi oferă această savoare, ci oxidanţii conţinuţi. De asemenea, este o sursă minunată de vitamine (B1, B2, B5), dar și de minerale ca magneziul sau potasiul. Cafeaua este a doua cea mai vândută marfă (după petrol) din lume, al doilea produs comestibil (după ulei) și a doua băutură (după apă).