Neagră, cu lapte, cu frișcă sau plină de zahăr. Ceașca perfectă de cafea arată diferit de la persoană la persoană. Însă, în ultima vreme, un nou truc este folosit de tot mai mulți români. Află ce se întâmplă dacă pui o anumită cantitate de sare în cafea!
Da, pare greu de crezut, dar este adevărat! Tot mai multe persoane aleg să își pună sare în ceașca de cafea, înainte de a lua prima înghițitură. Nu vorbim de vreo greșeală, ci de un truc ce va transforma total băutura preferată la primele ore ale dimineții. Un studiu realizat recent a demonstrat că ionii de sodiu din sare au capacitatea de a „tăia” gustul amar al cafelei. Astfel, cu doar un praf de sare, poți crește aroma băuturii din ceașcă.
Trucul neconvențional i-a fermecat până și pe cei mai înrăiți consumatori de cafea. În ciuda așteptărilor, adăugarea unui praf de sare nu îi va face deloc gustul sărat.
În anul 2018, România ocupa locul 26 în Europa la consumul de cafea. În medie, românii din mediul urban savurează aproximativ două cafele pe zi. Ce diferențe există între consumatorii constanți de cafea și cei care se feresc de ea? Se știe faptul că, la bază, cafeaua este obținută din boabele fructului arborelui de cafea. Acestea sunt bogate în cafeinăl, magneziu, potasiu și vitamina B3.
Specialiștii au observat că persoanele care beau zilnic cafea au o tensiune arterială mai mică și prezintă un risc redus să dezvolte diabet zaharat de tip 2 sau boli de inimă.
Mai mult, cafeaua este o sursă natural de energie. Ea stimulează sistemul nervos, ce poate declanșa un șir de procese ce au ca rezultat final descompunerea grăsimii din corp în acizi grai liberi. Cercetătorii japonezi au observat că persoanele care beau cel puțin o ceașcă de cafea neagră pe zi își reduc simțitor riscul apariției hemoragiilor cerebrale.
Cafeaua poate aea efecte benefice și asupra sănătății creierului. Consumată zilnic, ajută la prevenirea unor boli neurodegenerative, precum Parkinson și Alzheimer. Mai mult, băutura ajută și la menținerea sănătății ficatului, jucând un rol, important în procesul de autorglare a funcțiilor acestui organ.
Un alt studiu a ajuns la concluzia că persoanele care consumă cel puțin patru cești de cafea pe zi și-au redus riscul de moarte premature cu până la 16%.