Cum îți albești dinții cu bicarbonat de sodiu. Trucul simplu de făcut acasă

Cum îți albești dinții cu bicarbonat de sodiu. Trucul simplu de făcut acasă
Cum îți albești dinții cu bicarbonat de sodiu

Prezent în fiecare bucătărie, bicarbonatul de sodiu este un ingredient versatil, care te poate scoate din necaz în fel și fel de situații, daca știi cum să îl folosești. Pe lângă întrebuințările culinare, acest produs poate fi un ajutor de nădejde și în alte cazuri.

Cum îți albești dinții cu bicarbonat de sodiu

Având numeroase beneficii pentru sănătate, bicarbonatul de sodiu este recomandat și la albirea dinților. Datorită proprietăților sale de albire, acest produs este prezent de multe ori în compoziția unor paste de dinți.

Deoarece un zâmbet frumos este adesea comparat cu încrederea, mulți dintre noi vrem ca dinții noștri să fie cât mai albi. De multe ori, un simplu periaj nu ajută prea mult și ne orientăm spre tratamente scumpe, în cabinetul medicului dentist. Dacă dorești soluții naturale, care te-ar putea ajuta să ai rezultate mai bune într-un timp mai scurt, rețeta este următoarea:

Ingrediente:

  • Jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu ( aproximativ 1,5 g);
  • Câteva picături de zeamă de lămâie;
  • 1 cană de apă ( 250 ml).

Mod de preparare:

Adăugați într-un vas o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu și câteva picături de apă sau zeamă de lămâie. Amestecați până când conținutul capătă consistența unei paste, ușor aplicabilă. După aceasta, se lasă să acționeze timp de două minute. În cazul în care doriți să eliminați o pată de pe dinte, aplicați pasta direct pe ea, lăsând-o să acționeze. Pentru o eficacitate mai mare, frecați pata cu periuța de dinți.

Albirea dinților cu bicarbonat de sodiu
Albirea dinților cu bicarbonat de sodiu. Trucul simplu de făcut acasă

Cum albești dinții cu folie de aluminiu

Inclusiv la aceasta metodă este nevoie de bicarbonat de sodiu. Pentru o astfel de albire veți avea nevoie de următoarele ingrediente:

  • Puțină pastă de dinți (de preferat o pastă pentru albirea dinților);
  • Jumătate de linguriță cu bicarbonat de sodiu;
  • Folie de aluminiu.

Mod de preparare:

Amestecați bicarbonatul de sodiu cu pasta de dinți. Compoziția rezultată se aplică pe o bucată de folie de aluminiu. Apoi fixați folia de aluminiu pe dinții de sus sau de jos. La fel procedăm și cu dinții rămași. Timpul de acțiune este de o oră și este recomandat ca acest procedeu să fie repetat de două ori pe săptămână, pentru rezultate vizibile și dinți de un alb fermecător.

Această metodă nu are efecte nocive pentru dinții tăi, însă trebuie să ai grijă ca gingiile să nu aibă de suferit, acestea fiind foarte sensibile. Încearcă să aplici pasta amestecată cu bicarbonat de sodiu numai pe dinți, fără să atingă prea mult gingiile.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI