Cum scoți petele de ulei de motor de pe haine. Trucurile geniale care te salvează

Cum scoți petele de ulei de motor de pe haine. Trucurile geniale care te salvează
Cum soti petele de ulei de motor de pe haine

Cu toții putem fi de acord cu faptul că petele de ulei, în special cele de ulei de motor, sunt printre cele mai dificil de scos de pe haine. Rezistă foarte bine la o simplă spălare cu apă și detergent, indiferent de temperatura la care programezi mașina de spălat rufe. Cu toate acestea, iată câteva dintre cele mai eficiente trucuri pe care le poți folosi atunci când vrei să scapi, cu succes, de petele de ulei de motor și cele de grăsime din bucătărie.

Cum cureți hainele de petele de ulei de motor

Uleiul de motor este unul dintre cele mai rezizstente uleiuri, motiv pentru care, atunci când ne murdărim hainele cu această soluție, avem nevoie de tot ajutorul posibil. Uleiul de motor este dificil de îndepărtat de pe orice suprafață, în special dacă vorbim despre materiale textile.

E important să știi cum să-ți întreții mașina, dar uleiul de motor poate crea probleme și în ceea ce privește garderoba personală.

Gospodinele au găsit câteva trucuri geniale cu ajutorul cărora puteți înlătura aceste pete enervate, folosindu-va de soluții ideale, precum bicarbonatul de sodiu, pudra de talc, amidonul de porumb sau detergentul de vase.

Una dintre cele mai eficiente soluții este să speli hainele cu săpun de rufe, atunci când articolele tale vestimentare au fost pătate cu ulei de motor. Tot ce trebuie să faci este să presari cretă, bicarbonat de sodiu, pudra de talc sau amidon de porumb pe suprafața hainelor murdare.

Aceste ingrediente te vor ajuta prin faptul că vor absoarbe surplusul de ulei, iar în acest fel uleiul de motor nu se va întinde pe suprafața materialului textil. Aici este important de menționat faptul că nu trebuie să folosești un prosop peste pete.

Scapă de petele de ulei de motor cu detergent lichid sau pastă de dinți

Dupa ce ai aplicat aceste ingrediente si le-ai lăsat să acționeze preț de câteva minute, tot ce urmează să faci este să freci pata de ulei de motor cu săpun de rufe. Este important ca acesta să fie lăsat să acționeze pe pata timp de 4 ore.

După ce timpul a expirat, gospodinele recoamndă să freci zona respectivă cu o perie sau chiar o cârpă mai abrazivă, mai dură. După ce ai îndeplinit acest pas, poți pune liniștită rufele la mașina de spălat, la program normal.

Dacă nu ai ingredientele menționate anterior la îndemână, specialiștii îți recomandă să folosești banala pastă de dinți pentru a scaotel petele de ulei de motor. Tot ce trebuie să faci este să lași pasta de dinți preț de câteva ore peste petele de ulei de motor.

De asemenea, detergentul lichid de vase elimină petele de ulei de motor, dacă este aplicat și lăsat câteva ore pentru a acționa cum trebuie.