Bicarbonatul de sodiu scoate gospodinele din primejdie mereu, astfel că este cunoscut ca fiind aliatul impotriva petelor de pe haine, aliatul frumuseții, dar și al sănătății. Ce se întâmplă dacă amesteci praful minune cu lămâie?
Bicarbonatul de sodiu are o mulțime de întrebuințări. ”Praful magic” nu este util numai în bucătărie și gospodărie, ci poate fi și un remediu naturist. Spre exemplu, bicarbonatul de sodiu și lămâia este cea mai populară combinație folosită din bătrâni și până în zilele noastre. De menționat este că această ”poțiune” trebuie consumată moderat, exact după cum spun indicațiile de mai jos.
Combinația este recomandat să fie băută dimineața, pe stomacul gol. Ea este eficientă pentru reglarea digestiei și, mai mult, este un bun detoxifiant pentru organism. De asemenea, combinația de bicarbonat de sodiu cu lămâie este un bun detoxifiant pentru organism. Totodată, un alt beneficiu asupra digestiei este de a preveni refluxul gastro-esofagian, căci bicarbonatul de sodiu scade nivelul acidului clorhidric, calmând rapid și eficient arsurile și disconfortul.
Bicarbonatul de sodiu este un compus natural din categoria sărurilor și este una dintre cele mai sigure substanțe din câte există. El are efect de alcalinizare, reușind să reducă acidoza sistemică în întregul organism. Mai mult, ajută și menținerea unui pH optim. În 1922, metoda cea mai ieftină de a evita răceala era combinarea bicarbonatului cu apă rece. Tot ce trebuie să faci este să dizolvi doza recomandată mai jos de bicarbonat de sodiu într-un pahar cu apă rece și să o bei.
Metoda a fost recomandată de compania Arm & Hammer, în 1925, ca remediu pentru gripă și răceală. Prima zi se iau șase doze câte o jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu într-o cană cu apă. Se consumă câte o doză la un interval de două ore. A doua zi se iau șase doze câte o jumătate de linguriță de bicarbonat într-o cană cu apă, iar a treia zi se iau doar două doze, una dimineața și a doua seara. Se continuă tratamentul în fiecare zi până la vindecare.