Nu curăța niciodată aceste lucruri cu bicarbonat de sodiu. Le vei distruge iremediabil

Nu curăța niciodată aceste lucruri cu bicarbonat de sodiu. Le vei distruge iremediabil
Bicarbonatul de sodiu distruge iremediabil obiectele din aluminiu și argint

Bicarbonatul de sodiu nu lipsește din nicio gospodărie și poate fi folosit nu doar în bucătărie pentru prepararea diferitelor feluri de prăjituri, ci și pentru a curăța suprafețele murdare din casă. Sunt însă și obiecte care nu trebuie să intre în contact cu acest ingredient, întrucât acestea se pot deteriora iremediabil.

Bicarbonatul de sodiu distruge iremediabil obiectele din aluminiu și argint

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit pentru curățarea obiectelor din metal. Acesta a fost folosit inclusiv la curățarea Statuii Libertății din New York, în anul 1986. Ingredientul minune nu trebuie întrebuințat însă la curățarea veselei de aluminiu. În cazul în care procedura de curățare se face rapid, iar obiectele sunt clătite imediat, bicarbonatul se poate dovedi folositor. În caz contrar, obiectele se vor deteriora iremediabil. Cel mai bine este să nu lăsați să se așeze praful pe aceste obiectele pentru a nu exista riscul de oxidare.

Mulți spun că obiectele din argint pot fi curățate repede cu bicarbonat de sodiu, însă alții susțin că procedura este abrazivă și poate strica argintăria. Dacă obiectele mai au și pietre decorative sau perle prețioase, nu folosiți sub nicio formă acest ingredient pentru a le curăța. Dacă aveți obiecte din aur, situația este aceeași. Mai bine ați găsi o variantă care să nu vă deterioreze lucrurile de preț.

În timp ce unele persoane folosesc bicarbonatul de sodiu pentru a curăța marmura, producătorii recomandă alte soluții pentru această procedură. Ingredientul nu este foarte abraziv pentru acest tip de material, dar dacă este folosit des poate deteriora marmura. Pentru aceasta trebuie să folosiți doar produse de curățare speciale.

Puteți folosi bicarbonatul de sodiu, în schimb, pentru suprafețele murdare din bucătărie și baie, pentru cuptoarele murdare, covoare și carpete pătate sau pantofi care au prins în timp un miros neplăcut.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI