26 sept. 2021 | 14:39

Ce se întâmplă cu taxa pentru numerele de înmatriculare. Vești bune pentru milioane de șoferi români

Utile
Ce se întâmplă cu taxa pentru numerele de înmatriculare. Vești bune pentru milioane de șoferi români
Ce se intampla cu taxa pentru numerele de inmatriculare. Vesti bune pentru milioane de soferi romani

Milioane de șoferi români primesc o veste bună care face referire la taxa pentru numerele de înmatriculare. Cum vor putea achita de acum această taxă.

Taxa pentru numerele de înmatriculare primește o nouă alternativă de plată

Începând cu data de 16 septmebrie 2021, taxa plăcuțelor de înmatriculare, tariful de atribuire al unui număr preferențial și păstrarea combinației numărului de înmatriculare în cazul radierii sau al transferului de plată al autovehiculului vor putea fi efectuate și în mod electronic, potrivit anunțului făcut de către Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor.

Pe site-ul instituției apare și informația potrivit căreia, plata aceste taxe se poate efectua și fără autentificare, astfel că șoferii români vor trebui doar să acceseze site-ul www.ghișeul.ro și să dețină un card bancar valabil. Ceea ce este important de rețintut de către șoferii români este faptul că pentru tranzațciile efectuate cu ajutorul platformei mai sus menționate, dovada plății este obligatorie. Astfel, confirmarea plății este transmisă pe adresa de e-mail indicată de către utilizator. De aceea, este recomandată o atenție sporită în momentul introducerii adresei de e-mail.

„Vă reamintim faptul că, în prezent, prin intermediul site-ului www.ghişeul.ro se pot efectua plăţile reprezentând contravaloarea permisului de conducere, certificatului de înmatriculare şi autorizaţiei de circulaţie provizorie”, mai scrie în comunicatul DRPCIV.

Noua taxă de poluare este în discuții

În prezent, la nivel european există mai multe directive cu privire la reducerea nivelului de poluare. Ministrul Mediului, Tanczos Barna a anunțat la începutul anului niște discuții cu privire la o nouă taxă auto care are menirea de a ajuta scăderea nivelului de poluare la nivel național.

”Dacă astăzi eu v-aş spune că introduc o anumită taxă, aş face o greșeală. Greşeala pe care au făcut-o ceilalţi miniştri, care au introdus o taxă. S-a pierdut la Curtea Europeană de Justiţie şi s-au dat banii înapoi. Dacă va exista o taxă pe mediu, naţională sau locală, trebuie să fie sigură din punct de vedere juridic şi să aibă efecte suficiente”, a spus Tanczos Barna.

Potrivit ministrului Mediului, acest nou proiect ar trebui să fie efectuat în parteneriat cu reprezentanții Comisiei Europene în scopul de a nu repeta greșelile făcute în trecut. Totodată, acesta a mai declara că se dorește implementarea unei astfel de taxe la nivel european. În acest moment, 24 de state membre ale blocului comunitar percep taxe auto parțial sau total, fiind bazate pe emisiile de CO2 dar și pe consumul de combustibil al unui vehicul.

”Dacă va exista o nouă taxă, va fi implementată în felul următor: va fi discutată cu Comisia Europeană şi vom strânge toate know-how-urile (informaţiile) şi toate exemplele pozitive din Uniunea Europeană, astfel încât să nu mai ajungem în situaţia de a avea o taxă ilegală”, a mai declarat Tanczos Barna.

Parteneri
De ce nu a venit Florin Salam la priveghiul lui Costel Corduneanu. Manelistul a spus lucrurilor pe nume
Redactia.ro
Ilie Năstase a văzut "bijuteria" de 2,7 milioane € a lui Ion Țiriac și a făcut gluma zilei
Digisport.ro
Istoria neștiută a Gării de Nord din București. De ce a vrut Ceaușescu să o dărâme
Click.ro
Ce nu s-a văzut la TV! Zanni cu Ana Porgras și Alex Delea cu Alexandra Duli, momente tandre la duș, la Survivor Al Stars: "Nu vreau să se termine acest moment. Vreau să..."
Viva.ro
Cazul ciudat al miliardarului german care și-ar fi înscenat moartea ca să fie împreună cu amanta rusoaică la Moscova
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Digi24
Acasă la Andreea Esca. Fiul ei, Aris, le-a arătat tuturor ce obicte ciudate are mama lui acasă / FOTO
Unica.ro
Vremea strică planurile de weekend. Vești proaste de la ANM
EVZ.ro
Cum recunoști carnea alterată. Este extrem de periculoasă pentru sănătate
Spynews
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Capital.ro
Pizza cu puține calorii, rețetă rapidă și ușoară. O poți consuma fără grija kilogramelor în plus
Antena 3
Vedeta a dezvăluit că a avut o relație incestuoasă timp de zece ani cu tatăl ei, un cântăreț cunoscut: “Tata era altceva”. Acum s-a aflat tot
Avantaje
CÂND se dau PENSIILE de PAȘTE. ANUNȚ de la POȘTĂ pentru trei milioane de PENSIONARI
Mediaflux
Știrile Antena Stars. Soțul Mariei Roman de la Mireasa a fost găsit! Unde se află bărbatul / VIDEO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Lino Golden și Delia s-au căsătorit! Cât de spectaculos au arătat cei doi într-o zi atât de importantă
Antena 1
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
Shtiu.ro