Ce se întâmplă cu salariile românilor de la 1 ianuarie. E oficial, anunțul Guvernului

Ce se întâmplă cu salariile românilor de la 1 ianuarie. E oficial, anunțul Guvernului
Anunțul Guvernului, despre salariile românilor

După ședința de Guvern în care s-a adoptat Ordonanța de Urgență pentru plafonarea venitului mediu, premierul Florin Cîțu a făcut declarații cu privirile la salariile românilor de la 1 ianuarie.

Ce se întâmplă cu salariile românilor de la 1 ianuarie

Miercuri după ședința de Guvern, Florin Cîțu a anunțat înghețarea salariilor bugetarilor la nivelul lunii decembrie a anului 2020. Premierul a explicat că această măsura va aduce 12 miliarde de lei în plus la buget, iar întreg pachetul de măsuri va aduce 17 miliarde de lei.

„Această OUG reprezintă o economie la buget de 17 miliarde de lei pentru anul 2021. La primul articol, se mențin în cuantum brut salariile celor care lucrează în sistemul bugetar la nivelul lunii decembrie 2020”, a declarat premierul.

”Este nevoie să luăm o pauză”

Premierul Cîțu este susține că ”este nevoie să luăm o pauză”, prin această ordonanță facem asta și că se vor face clarificări în acest sens în perioada următoare.

”În 2020 nu ne-am atins de veniturile din sectorul public și am luat măsuri pentru mediul privat. Nici acum nu vor exista tăieri, vor rămâne la nivelul lunii decembrie a anului 2020.

Aș vrea să mai menționez un punct din OUG: acordarea voucherelor de vacanță în valoare de 1450 de lei. În continuare susținem sectorul HORECA și pentru 2021 vor rămâne voucherele de vacanță.

De asemenea, punctul de amendă rămâne la 145 de lei, nu se va modifica.”, a declarat Florin Cîțu, potrivit Antena 3.

Nu vor fi tăiate salarii

Luni, premierul Cîțu anunța că deficitul bugetar pentru 2021 este de 7% din PIB. Totodată el susține că, în contextul economic actual, acesta nu pune o frână României. El a precizat că nu vor exista tăieri de salarii în perioada următoare și că veniturile bugetarilor rămân la nivelul decembrie 2020, urmând a fi făcută o analiză amplă în acest sens.

”Nu vor fi tăiate salarii. În acest moment analizăm dacă legea în vigoare este eficientă. Până atunci, veniturile angajaților rămân la nivelul celor din decembrie 2020, până când vom analiza excepțiile. Legea a fost aplicată greșit în ultimii ani, spun eu”, a spus premierul Florin Cîțu.

Guvernul Cîțu a fost investit cu 260 de voturi ”pentru”

După o zi de audieri și dezbateri în plen, Guvernul Cîțu a fost învestit săptămâna trecută prin votul Parlamentului. Au fost 260 de voturi ”pentru” și 186 de voturi ”împotrivă”.

”Mulțumesc tuturor celor care au votat acest guvern. Le promit și garantez că nu voi înșela niciodată așteptările acestor oameni”, a declarat Florin Cîțu, la aflarea rezultatului votului.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI