Ce se întâmplă cu alocațiile și pensiile în 2021. Florin Cîțu a făcut anunțul momentului

Ce se întâmplă cu alocațiile și pensiile în 2021. Florin Cîțu a făcut anunțul momentului
Alocaiile si pensiile vor creste in 2021. Cu cat?

Florin Cîțu, premierul României, a anunțat ce se întâmplă cu alocațiile și pensiile în 2021. Cu cât vor fi majorate acestea anul viitor, vedeți în articolul de mai jos.

Florin Cîțu a făcut anunțul. Cu cât vor crește alocațiile și pensiile în 2021

Florin Cîțu, pimul-ministru al României, a anunțat ce se va întâmpla cu alocațiile copiilor și pensiile în anul 2021. Astfel, s-a aflat că Guvernul are de gând să majoreze alocațiile cu 10% de la 1 ianuarie și cu alte zece procente din luna august.

De asemenea, punctul de pensie va crește cu 8%, dar de abia din luna septembrie 2021, au declarat surse politice pentru Digi24.ro.

Venituirle bugetarilor, plafonate

Veniturile bugetarilor, aici intrând sporuri, indemnizații, salarii….etc., vor fi plafonate pentru o perioadă de 2-3 luni, timp în care se va face o analiză, pentur că în momentul de față sunt discrepanțe mari între salariile pe care le primesc bugetarii.

De asemenea, în ceea ce-i privește pe profesori, majorarea de salarii promisă va fi și ea amânată, probabil până la sfârșitul anului viitor 2021, potrivit acelorași surse.

Rate la bănci amânate pentru o categorie de români

De asemenea, premierul Florin Cîțu a anunțat, luni, după ședința de guvern, că se lucrează la o soluție prin care anumite categorii ale populației, afectate de pandemia de coronavirus, vor putea să își amâne în continuare plata ratelor la bănci.

În plus, surse politice au declarat că această facilitate va fi acordată în special angajaților din domeniul HoReCa, grav afectat de ăandemia de covid.

Cum ar vrea Guvernul să ajute HoReCa

De altfel, guvernul ar urma să aprobe o schemă de sprijin pentru industria HoReCa, după cum a anunțat însuși premierul Florin Cîțu într-o declarație de presă susținută luni la Palatul Victoria.

Astfel, reprezentanții acestui sector vor fi scutiți de plata impozitului specific până în martie 2021.

Deficitul bugetar nu afectează economia

De asemenea, bugetul României pe anul 2021 va fi construit cu un deficit de 7% din PIB, astfel că guvernul are în vedere o consolidare fiscală. ”Pentru bugetul de anul viitor rămânem la ceea ce am spus şi până acum.

Suntem adepţii unei consolidări fiscale, ceea ce înseamnă că vom construi un buget cu care vom veni în Parlamentul României cu un deficit bugetar în jur de 7% din PIB, ceea ce arată, pe de o parte, angajamentul nostru ferm pentru consolidarea fiscală şi, în acelaşi timp, este un deficit bugetar care, în contextul economic actual, nu pune o frână economiei”, a declarat Florin Cîţu la finalul şedinţei de guvern.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI