După moartea Ceaușeștilor în 1989, anchetatorii au încercat să găsească averea ascunsă a dictatorului, dând buzna în conturile deținute de cei doi dictatori. Pe lângă acest aspect, pasiunea pentru vănâtoare a răposatului l-a făcut să își ridice câteva cabane pentru a-și satisface dorințele. Acestea, ajunse în circuit turistic, sunt acum la mare căutare de numeroși turiști, în special în perioada sărbătorilor de iarnă.
După moartea soților Ceaușescu, s-au efectuat mai multe expertize contabile, care au arătat că cei doi dictatori nu aveau bani la CEC, ci doar copiii lor, în special Zoia Ceaușescu. Fiecare avea economii de peste un milion de lei. Valentin a fost singurul care avea conturi în străinătate. Este vorba de un cont de circa 1.000 de lire sterline la o bancă din Londra și 1.500 de mărci la o sucursală din Frankfurt.
Cât despre lucrurile care au rămas în timp, la 30 de ani de la Revoluție, comunismul și spectrul dictatorului marchează încă viață în România, iar domeniul turistic nu face excepție. Un exemplu sunt cabanele de vănătoare ridicate pentru a satisface dorințele liderului comunist, a căror servicii sunt căutate de numeroși turiști, atât români, cât și străini, ele intrând în circuit turistic. Patru dintre cabanele preferate de nomenclatura comunistă care au devenit după Revoluție unități de cazare pentru stăini și români sunt: Cabana Paltinu, Dealul Negru, Ivo, Hadar.
Loc special. Afaceristul Dumitru Grecu a vorbit, pentru emisiunea ”Vorbește Lumea”, despre o altă cabană, ”Valea cu Pești”, locul preferat de relaxare al lui Ceaușescu: „Este un loc special, foarte frumos și cu perspectivă foarte frumoasă asupra lacului Vidraru și asupra munților Făgăraș”, a spus omul de afaceri.