Ce se întâmplă cu elevii nevaccinați dacă apar cazuri noi de covid-19. Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul

Ce se întâmplă cu elevii nevaccinați dacă apar cazuri noi de covid-19. Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul
Ce se întâmplă cu elevii nevaccinați dacă apar cazuri noi de covid-19

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației a anunțat că vineri va avea loc o întâlnire la Guvern ce vizează măsurile pentru începerea noului an școlar, pe 13 septembrie.

Ce se întâmplă cu elevii nevaccinați dacă apar cazuri noi de covid-19

O ipoteză luată în calcul este aceea ca elevii vaccinați să poată continua să meargă fizic la școală după ce apar cazuri de coronavirus în clasa lor, iar cei nevaccinați să învețe obligatoriu în online.

Vaccinarea este posibilă începând cu vârsta de 12 ani. Sorin Cîmpeanu a spus că ordinul comun ce va stabili regulile și măsurile de siguranță pentru începerea școlii, pe care îl va elabora împreună cu ministerul Sănătății, va fi gata în intervalul 1-3 septembrie.

Masca, obligatorie și în noul an școlar

De asemenea, masca în școală o să rămână obligatorie indiferent dacă elevii sunt vaccinați sau nu. El a mai amintit și de testele noninvazive, cu salivă, care anul trecut nu au fost aprobate și cumpărate ca să fie folosite în școli.

„Un ordin comun Ministerul Educației-Ministerul Sănătății va apărea în perioada 1-3 septembrie. Până atunci pregătim acest ordin. Vom avea vineri o întâlnire convocată de prim-ministrul României la Guvern, în prezența medicului Raed Arafat, al ministrului Sănătății, INSP, colonelului Valeriu Gheorghiță la care vom discuta măsurile care se impun în vederea asigurării unei stări de siguranță în școli, știut fiind că decizia este de deschidere a școlilor cu prezență fizică în data de 13 septembrie.

Printre măsurile pe care le vom discuta se vor regăsi: demararea unei campanii de înâlniri interactive la nivelul fiecărei școli, mediată de o persoană desemnată de fiecare școală și de un reprezentant DSP pentru a le prezenta părinților interactiv problematica, importanța și necesitatea vaccinării.

Se vor discuta și măsuri de stimulare a vaccinării. Este de luat în calcul, cu titlu de ipoteză, inclusiv acea decizie ca în cazul apariției unor cazuri confirmate într-o clasă, cei care nu sunt vaccinați să treacă obligatoriu în online, iar cei care sunt, să poată continua cu prezență fizică.

Beneficii materiale? Nu am niciun fel de idee despre acest subiect. Cu siguranță la întâlnirea de vineri vom discuta despre orice fel de măsuri pentru încurajarea vaccinării”, a spus Sorin Cîmpeanu la Antena 3.

Sorin Cîmpeanu a spus că masca va fi obligatorie și în noul an școlar.

„Masca va fi obligatorie în continuare în școli, indiferent dacă elevii sunt vaccinați sau nu. Distanțarea va rămâne o regulă. De asemenea, respectarea normelor de igienă și obligativitatea aerisirii spațiilor de învățământ. Ne vom asigura că în fiecare școală se înțelege importanța acestei măsuri.”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI