Sorin Cîmpeanu a demisionat în urma unui scandal uriaș. Ce s-a întâmplat, de fapt, în Academia de Științe ale Securității Naționale

Sorin Cîmpeanu a demisionat în urma unui scandal uriaș. Ce s-a întâmplat, de fapt, în Academia de Științe ale Securității Naționale
Sorin Cîmpeanu, decizie drastică. Și-a dat demisia de la Academia de Științe ale Securității Naționale

Sorin Cîmpeanu a anunțat că și-a dat demisia de la Academia de Științe ale Securității Naționale, în care a fost membru titular. Decizia lui vine după ce s-a confruntat cu mai multe probleme și a avut numeroase contre cu actualul rector de la SNSPA, Remus Pricopie.

Sorin Cîmpeanu și-a dat demisia de la Academia de Științe ale Securității naționale

Până la demisia lui, Sorin Cîmpeanu a fost membru titular la Academia de Științe ale Securității Naționale, înființată de către Gabriel Oprea, fost ministru de Interne, dar și George Maior, fost șef SRI. Acesta a transmis printr-un interviu că nu are nimic de ascuns.

„În cei 30 de ani de activitate, nu am nimic de ascuns, spre deosebire de alții. Eu sunt foarte mândru de toate lucrările mele și nu am de ce să le ascund. (…) Am văzut chiar de la colegi unele atacuri.”, a spus Sorin Cîmpeanu pentru DCNews.

Sorin Cîmpeanu: ‘A rămas în memoria colectivă ca ministrul păcălit de vulpe’

Decizia lui a fost luată în urma unui scandal ce durează de câteva luni de zile.

Au existat mai multe contre între acesta și Remus Pricopie, rector SNSPA și președinte al Academiei de Științe ale Securității Naționale, în care cel din urmă a acuzat eventuale probleme de integritate pe care le-ar avea ministrul Educației.

„Este un personaj (n.r. Remus Pricopie) asupra căruia nu aș dori să mă opresc, pentru că oricum a rămas în memoria colectivă ca ministrul păcălit de vulpe. Are un record național absolut, am verificat.

Nicio teză de doctorat susținută în România nu a fost atât de pe repede-înainte precum cea a domnului Remus Pricopie. Nouă luni, dacă nu mă înșel. S-a înscris, a dat admitere, iar în mai avea deja și diploma de doctor, deci, e wow! O să verific, la nivel internațional, dacă mai e cineva așa.

La acest coleg, care spune că sunt secrete în ceea ce mă privește, nu am găsit lista de lucrări științifice”, a mai spus Sorin Cîmpeanu pentru sursa menționată mai sus.

Ce i-a transmis Sorin Cîmpeanu lui Remus Pricopie prin cererea de demisie

De asemenea, după ce a menționat că teza lui de doctorat este publică și poate să fie văzută de toată lumea, Sorin Cîmpeanu și-a prezentat demisia, specificând faptul că instituția ar fi condusă cu dezonoare de către Remus Pricopie.

„Domnule Președinte,

Subsemnatul Sorin Mihai Cîmpeanu, vă rog să luați act de renunțarea mea unilaterală, începând cu data de 06.08.2021, la calitatea de membru titlular al Academiei de Științe ale Securității Naționale, instituție pe care cu dezonoare o conduceți.”, a menționat Sorin Cîmpeanu în cererea sa de demisie.

Urmăriți Playtech.ro și pe