Ce se întâmplă cu Dacia electrică. Renault a făcut anunțul chiar înainte de lansarea noului Sandero

Ce se întâmplă cu Dacia electrică. Renault a făcut anunțul chiar înainte de lansarea noului Sandero
Prețurile la Dacia Sandero sunt extrem de mici în Italia. Cum a fost posibil

Renault spune că nu are niciun plan pentru Dacia elctrică, așadar în următorii doi ani și până la patru ani nu ar trebui să speri la schimbări. Cu toate acestea, vor fi și modele noi, iar Sandero este unul dintre ele, anunțat acum cu un motor nou.

Ce se întâmplă cu Dacia electrică

După Dacia Duster pe GPL, Renault promite și Dacia Sandero pe GPL. De asemenea, și versiunea Stepway urmează a beneficia de un motor similar. Iată cât costă Dacia Sandero pe GPL

Sandero Essential: 11.190 euro
Sandero Confort: 12.290 euro
Sandero Stepway: 13.390 euro

Potrivit Playtech.ro, Renault își propune ca atât Duster, cât și Sandero, să încadreze în normele de poluare impuse de UE. Astfel că, este necesar ca producătorii auto să vină cu alternative la motoarele clasice: benzină și motorină. Pentru Dacia, cel puțin, cea mai ieftină soluție rămâne motorul GPL.
Pe Duster, un motor și cu benzină, și cu motorină,  și pe GPL, are un avantaj imens. Mașina este dotată cu un comutator între benzină și GPL, astfel că poți alimenta ambele rezervoare, iar asta îți poate conferi suficient combustibil, cât pentru 1000 de kilometri. Datorită sistemelor de siguranță, instalate din fabrică, mașina poate fi parcată aproape peste tot. Lucrurile vor fi menționate și la Sandero, chiar dacă distanța nu va fi la fel de mare.

Când să speri la o mașină românească electrică?

Renault a spulberat visul românilor de a vedea o Dacia Duster anul acesta. În ciuda informațiilor dezvăluite de presa franceză la finele anului trecut, Uwe Hochgeschurtz, directorul Renault Group în Germania, menționează că în niciun caz mașina aceea nu va fi vândută sub maarca Dacia. În plus, Hochgeschurtz a precizat că e mai probabil să existe mai multe mașini pe GPL. Apoi, în mai puțin de doi ani ar trebui să vedem și-o mașină hibrid, eventual după ce Renault lansează o versiune electrică a Kwid. Deocamdată, miza Renault este menținerea prețului mic pe mașini fabricate în România.

Șoferii așteaptă cu nerăbdare și noua Dacie Sandero. Vezi cum arată și ce dotări va avea modelul testat acum de Renault.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI