Ce se întâmplă cu averea de milioane de lei a avocatei lui Nicu Ceauşescu. Detalii despre moştenirea lăsată în urmă de Paula Iacob

Ce se întâmplă cu averea de milioane de lei a avocatei lui Nicu Ceauşescu. Detalii despre moştenirea lăsată în urmă de Paula Iacob
Ce se intampla cu averea Paulei Iacob

Paula Iacob a fost una dintre cele mai cunoscute avocate ale României. Ea l-a reprezentat pe Nicu Ceaușescu, motiv pentru care cariera ei a devenit una foarte înfloritoare. De altfel, avocata a rămas prietenă apropiată cu fiul dictatorilor. Ce se întâmplă cu averea de milioane de lei a avocatei acum.

Ce se întâmplă cu averea Paulei Iacob după ce fiica acesteia a decedat. Este vorba de zeci de milioane de lei

S-a aflat ce s-a întâmplat cu averea uriașă lăsată în urmă de avocata care l-a reprezentat pe Nicu Ceauşescu, fiul dicatorilor Elena și Nicolae Ceaușescu.

Averea pe care a strâns-o Paula Iacob de-a lungul vieții se ridică la 10 milioane de euro, iar aceasta o va lua statul după ce unicul moștenitor al avocatei, fiica acesteia, Ruxandra Iacob Anda, a murit pe 21 noiembrie 2022, de vină fiind un accident vascular cerebral.

Paula Iacob a decedat acum 7 ani

Paula Iacob a murit în anul 2015 în urma unui infarct, la vârsta de 83 de ani, iar averea uriață lăsată în urmă nu mai are niciun moștenitor.

Astfel, terenuri, apartamente, o vilă, precum și bijuterii și obiecte de artă care au aparținut avocatei Paulei Iacob pot intra în posesia statului român.

Fiica Paulei Iacob a murit la 63 de ani

Ruxandra Iacob, de 63 de ani, de profesie medic psihiatru, a fost înmormântată, duminică, în Cimitirul Bellu din București.

Cu doi ani în urmă, în 2020, a încetat din viață și tatăl Ruxandrei, Nicu Iacob, soțul Paulei Iacob, iar acum nu se mai cunosc alte rude care ar putea revendica impresionanta avere.

Ruxandra Iacob nu a fost căsătorită cu acte

Fostul soț al fiicei avocatei nu poate moșteni averea pentru că nu a fost căsătorit cu aceasta cu acte și, în plus, acum este căsătorit cu altă femeie.

Acesta, de altfel nu a putut nici să ridice cadavrul de la morga spitalului, neavând vreo legătură oficială cu Ruxandra Iacob.

„Între cei doi nu a existat o relație oficializată la Starea Civilă, iar bărbatul, după moartea Ruxandrei, nu a avut dreptul de a o lua de la morga spitalului”, au spus persoane din anturajul familiei, potrivit Gândul.

Bunurile lăsate în urmă de Paula Iacob

-un teren în Sinaia;
-un teren ”imens” la Snagov;
-trei apartamente în Capitală – în zona Lizeanu, pe Calea Victoriei și pe bulevardul Titulescu;
-o vilă – evaluată la peste 1 milion de euro – pe strada Dobrogeanu Gherea, chiar în apropierea vilei lui Marcel Pavel;
-tablouri valoroase, semnate de pictori celebri;
-bijuterii vechi de familie;
-obiecte de artă;
-numeroase conturi în valută deschise la mai multe bănci.

Toate acestea, estimate la circa 10 milioane de euro ar putea ajunge acum în posesia statului, dacă nu cumva între timp va apărea un alt moștenitor.

Urmăriți Playtech.ro și pe